Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Ugglas bylinebild stoppades av Expressen

Publicerad: 5 augusti 2008, 12:06

Under sommaren har Expressen samarbetat med Magnus Uggla. Tidningen säljer hans samlingsskivor och varje vecka har han skrivit en krönika i tidningen.


Anders Nunstedt med Magnus Ugglas hår. Detta montage är dock inte gjort av Magnus Uggla utan av Resumés bildredaktör Andreas Elgstrand.

Det var den 17:e juni som Expressen stolt presenterade samarbetet med Magnus Uggla. Efter att ha sålt dvd-filmer och böcker skulle kvällstidningen nu börja sälja cd-skivor. Under fem sommarveckor skulle lika många samlingsskivor säljas tillsammans med kvällstidningen.

Magnus Uggla är också en av tidningens sommarkrönikörer och har de senaste veckorna skrivit i tidningen. Men helt utan bildbyline. Bakom det ligger en konflikt mellan artisten och tidningen.

Magnus Ugglas förslag på bildbyline var nämligen ett montage, där artisten använde Expressens pop-skribent Anders Nunstedts ansikte, men sitt eget karakteristiska hårsvall.

Den bildlösningen underkändes dock av Expressens Per Anders Broberg, stf ansvarig utgivare på Expressen, enligt uppgifter till Resumé.
– De bildbylines vi har i Expressen föreställer de som skriver artikeln. Om Magnus Uggla inte ville ha det var det inget problem att tillmötesgå hans krav. Han är så pass känd att läsarna vet hur han ser ut.

Anders Nunstedt har själv inte sett montaget. Men han skulle själv inte ha stoppat den.
– Nej det skulle jag inte gjort. Det hade varit rätt roligt åtminstone första gången.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.