Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Ukrainas kreatörer gör musikstycke: ”Så här låter ljudet från angriparen”

Publicerad: 18 mars 2022, 10:48

Verkliga ljud från kriget hörs i Ukrainas kreatörers samfunds nya musikstycke.

Verkliga ljud från kriget i Ukraina har blivit ett musikstycke, det är Ukrainas kreativa samfund som ligger bakom initiativet tillsammans med byrån Angry.


Ämnen i artikeln:

UkrainakrigetUkrainaKreatörMusik

Ukrainas kreativa samfund har använt verkliga ljud från krigsdrabbade delar av Ukraina och sammanställt dem till en två och en halv minut långt och dystert musikstycke som kallas ”Anthem of true Russia”. Det rapporterar Campaign

Läs också: ”Jag vet att ni alla hatar oss” 

Ukrainas kreatörer samarbetade med byrån Angry i Kiev och musikproducenten Roger Leao för att skapa låten, som fördömer förstörelsen och terrorn som orsakats av kriget och invasionen från Ryssland. 

I låten hörs ljud av verkliga explosioner, flyganfall och skrik som tagits ur olika rapporteringar och personliga videor i Ukraina. Bilden på Youtube har en text som betyder: ”Det här är inte ljudet från Ukraina, det här är ljudet från angriparen. Så här låter Ryssland, som invaderade Ukraina. Det här är Rysslands hymn. Det sanna Ryssland.”

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.