Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Ulf Sandberg lämnar Starcom

Publicerad: 8 juni 2010, 12:51

Grundaren Ulf Sandberg lämnar mediebyrån Starcom. – Det känns spännande och ovisst, med allt vad det innebär, säger han till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

StarcomUlf Sandberg

Ulf Sandberg.

Ulf Sandberg, född 1951, är en legendar i branschen. Han grundade Starcom tillsammans med Victoria Huusko och Jens Welin, numera Norden-chef, på 1990-talet. Ett tag hette byrån Sandberg Starcom. Starcom köpte byrån av A-com.

Nu är det klart att Ulf Sandberg, som de senaste åren jobbat som seniorkonsult med Starcoms kunder,  lämnar mediebyrån.

Ulf Sandberg slutar i början av 2011. Han kommer att fortsätta att arbeta på konsultbasis med några av Starcoms kunder.

– Men jag ska göra annat också. Jag har redan ett antal engagemang i några mindre bolag, webbaserade med mediekopplingar där jag försöker hjälpa yngre entreprenörer att utveckla deras affärsverksamhet, öppna dörrar, minimera misstag och se riskerna. Medieägare är också en framtida samarbetspartner som allt som oftast är hemmablinda och inte ser affären som alltid finns runt hörnet. Jag har också några styrelseuppdrag och det är inom de här områdena jag kommer att verka framöver – tror jag – eller så blir det något helt annat, skriver han i ett avskedsbrev.

Han skriver att tiden med Starcom varit "en fantastisk resa". Men varför då sluta?

– Jag har ställt mig själv frågan flera gånger den senaste tiden och har egentligen inget bra svar. Jag är bara nyfiken, vill se att vingarna bär och att det finns saker där ute som går att utmana, utveckla eller starta upp.

”Ulf Sandberg tycker att det är ”kul” att sluta, säger han till Resume.se.

– Det är kul att göra det och se vad som händer. Sedan är jag i grunden en entreprenör. Det är kul med galna affärsidéer.

Och som han skriver i avskedsbrevet:

– Under åren har jag i Sverige och Norden varit med och startat ett 15 tal företag, de flesta finns kvar och lever gott. Några är ett minne blott och borde kanske aldrig fått se dagens ljus. Men jag vågade och lärde mig något.

Du har gjort riskkapitalinvesteringar tidigare. Kommer vi att få se det framöver också?

– Ja, om jag hittar rätt grejer, men jag vill inte vara en passiv ägare – jag ska vara engagerad i företaget.

Hur ska Starcom klara sig nu då?

– Starcom är ett så stort bolag så jag tror inte att det blir några större förändringar.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

StarcomUlf Sandberg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.