Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Ullared lanserar kollektion med SVT-profilen Glenn Strömberg

Publicerad: 4 mars 2019, 10:17

Glenn Strömberg har upprepade gånger fått kritik för att han blandar kommsersiella engagemang med uppdrag för SVT. Nu lanserar han en modekollektion i samarbete med Gekås Ullared.


Glenn Strömberg är en av Sveriges största fotbollsspelare genom tiderna och nådde under 80- och 90-talet framgångar i klubbar som IFK Göteborg, Benfica och Atalanta.

Sedan karriären tog slut har han profilerat sig som en av Sveriges mest välkända expertkommentatorer med uppdrag för både SVT och Viasat.

Samtidigt har han lanserat en rad egna varumärken och varit ansiktet utåt för bland annat spelbolaget Expekt. SVT har flera gånger kritiserats för att man fortsatt samarbeta med Glenn Strömberg, som har ett frilansavtal med public service-bolaget, trots profilens kommersiella engagemang. Standardregeln säger att anställda vid public service inte ska medverka i några kommersiella sammanhang tre månader innan och efter deras medverkan. Bland annat fick Charlotte Perelli inte uppdraget som programledare för Melodifestivalen efter att hon gjort reklam för ett telekombolag och Anja Pärson fick inte längre medverka i "Vinterstudion" efter att hon gjort reklam för spelbolag.

Nu har Glenn Strömberg gjort klart med ytterligare ett samarbete, den här gången med varuhuset Gekås Ullared. För varumärkets räkning har Strömberg varit med och tagit fram en ny modekollektion.

– Glenn Strömberg-kollektionen är herrkläder i lite finare kvaliteter men till ett pris som vanligt folk har råd med. Gekås varumärke står för lågpris och det tummar vi aldrig på, säger Gekås vd Boris Lennerhov.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.