Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Umeåbaserade Uppfatta köps upp av Hello Future

Publicerad: 20 augusti 2019, 07:41

Den Umeåbaserade text- och designbyrån Uppfatta blir en del av Hello Future.


Den digitala transformationsbyrån Hello Future har sedan tidigare kontor i Skellefteå och Stockholm där byrån bland annat jobbar med kunder som Umeå Kommun, Tillväxtverket, Skellefteå Kraft och SoliferPolar.

Nu köper man upp text- och designbyrån Uppfatta i Umeå och öppnar därmed sitt tredje kontor. Varumärkesnamnet Uppfatta kommer att försvinna.

– Vi har det senaste året fått allt fler uppdrag i Umeå, och ser framåt att Umeå är en intressant plats för, oss bland annat tack vare Designhögskolan. Vi är övertygade om att designmetodik är en nyckel för att digitaliseringen av såväl offentlig som privat sektor ska bli så effektiv som möjligt. Att knyta till oss Per och Samuel på Uppfatta är en klockren lösning för oss, säger Leif Rehnström, vd på Hello Future, i ett pressmeddelande.

I och med uppköpet har Hello Future 18 anställda. De tidigare Uppfattaanställda kommer att stärka byråns kommunikationserbjudande.

– De har båda en gedigen insikt i värdet av att arbeta användarcentrerat och vi delar syn på hur vi bör tackla de samhällsutmaningar digitaliseringen för med sig. Vi ser också deras erfarenhet inom kommunikation och workshopledning som oerhört värdefulla tillgångar i vår fortsatta resa mot målet att bli kunskapsledande inom digital transformation, säger Leif Rehnström.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.