Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

UMG förvärvar Way of Work Events från Intellecta

Publicerad: 21 augusti 2017, 10:44

United Media Group och Way of Work Events.

Retail och brand experience-byrån UMG förvärvar eventbyrån Way of Work Events.


Ämnen i artikeln:

UMGSpringtime-Intellecta

Way of Work Events (WOW) startade sin verksamhet inom företagsevent för 25 år sedan, då under namnet Bodén & co., och köptes 2010 upp av Intellecta-koncernen. Nu tar alltså United Media Group (UMG) över ägandet.

– UMG och WOW kompletterar varandra fantastiskt bra. Med vårt gemensamma erbjudande och kombinerade expertis inom brand experience blir vi starkare tillsammans. För våra kunder innebär det breddad och vässad kompetens inom intern- och kundkommunikation. Det ger oss möjligheten att jobba mer integrerat med flera av våra kunders viktigaste målgrupper, säger Henric Wacha, vd på UMG.

Byråerna kommer fortsätta att drivas som separata bolag men ha ett tätt samarbete i form av expertis, erfarenheter och resurser. WOWs kontor kommer från och med den 31 auguisti att flyttas till UMGs lokaler på Kommendörsgatan 30.

– Det känns mycket positivt och spännande att få fortsätta vår resa med WOW tillsammans med UMG. En ägare som har lång erfarenhet av branschen och en bra förståelse för vår affär och verksamhet men också har ett mycket intressant erbjudande inom brand experience som ligger i framkant. Att integreras med UMG innebär att vi, utöver vårt nuvarande erbjudande, på ett naturligt sätt kan erbjuda våra kunder fler tjänster och kompetenser samt få tillgång till en stark ateljé inom print, digital- och filmproduktion, säger Helene Fogelström, vd på WOW.

UMG jobbar sedan tidigare med kunder som Coca-Cola, L'Oréal, Electronic Arts och Philips.

WOW har i sin tur kunder som Bravida, Avanza, Post Nord, Fotografiska och Nasdaq.

UPPDATERING: Efter att artikeln publicerades står det klart att Intellecta säljer merparten av sin byråverksamhet i och med att byråerna Intellecta Corporate (inklusive Rewir), Hilanders, Bysted, Tomorrow och UnReel förvärvas av Hallvarson & Halvarson.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

UMGSpringtime-Intellecta

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.