onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Undersökning: Dålig arbetsmiljö ger 80 procent högre sjukfrånvaro

Publicerad: 6 juli 2018, 09:41

Undersökningen visar också att 13 procent under de senaste 12 månaderna blivit utsattsa för kränkande särbehandling på sina arbetsplatser.

Ämnen i artikeln:

UndersökningStress

AH

Alex Hartelius


Brilliant släpper nu en ny undersökning om hur företag påverkas av dålig arbetsmiljö. 125 000 medarbetare bland 200 av Sveriges största arbetsgivare har blivit tillfrågade om de upplevt kränkning på arbetsplatsen. Undersökningen visar att 13 procent av de tillfrågade, under de senaste 12 månaderna, anser att de blivit utsatta för kränkande särbehandling på sina arbetsplatser.

Siffror i en annan undersökning som Brilliant gjort visar också att stress och konflikter är en stor del i en högre sjukfrånvaro på arbetsplatserna. Företag som har dålig organisatorisk- och social arbetsmiljö har 80 procent högre sjukfrånvaro.

– Bra medarbetarupplevelser är affärskritiskt och ställer höga krav på att företag och
organisationer arbetar aktivt med frågan. Det är enormt viktigt att fråga medarbetarna vad de upplever och tycker, att ta reda på hur arbetsplatsen faktiskt mår i ett tidigt skede. Framtidens arbetsplatser måste ta tillvara på de insikterna i det dagliga arbetet, både för att stärka och ta sina medarbetarrelationer på största allvar, säger Stefan Wikström, vd på Brilliant, i en kommentar.

Källa: Brilliant

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev