Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Unibet attackerar Svenska spel

Publicerad: 28 oktober 2008, 19:58

På en kampanjsajt och i tidningsannonser hävdar Unibet att Svenska spel hycklar med sitt Spela lagom-koncept. Målet är att få staten att avveckla monopolet.


Annonsen går i morgonpress.

Hyckla lagom heter sajten där det Maltaregistrerade spelbolaget Unibet kritiserar Svenska spel och målar upp en bild av en aktör som säger en sak men gör en annan.
– Det här är en replik på kampanjen Spela lagom från Svenska spel. Vi tycker att det är hyckleri i hela spelfrågan, men extra mycket i den kampanjen och det vill vi lyfta fram, säger Petter Nylander, vd på Unibet.

På sajten kan besökaren läsa om spelansvar, Svenska spels intäkter och Jack Vegas-maskiner. I punktform lägger Unibet fram sin syn på olika saker i spelfrågan.

– Det är en partsinlaga från oss förstås, men vi tycker att Svenska spels utspel nästan är skrattretande, när det samtidigt finns ungdomar som säljer lotter till varandra och spelmaskiner som står hos pizzerior med bristande kontroll, säger Petter Nylander.

Målet är att få staten att reglera marknaden men utan att agera där själva.
– Det är svårt att både reglera och själv agera, det är Svenska spel ett bra exempel på, säger Petter Nylander.

Hittills har de reaktioner på kampanjen som nått Unibet varit övervägande positiva, enligt Nylander. Och kampanjen kommer att fortsätta.
– Det vi gör nu är avsparken för ett tema där vi berättar hur vi ser på den svenska spelmarknaden. Kampanjen kommer att fortsätta och sajten att finnas kvar, den kan ta sig olik uttryck över tid men är inte tidsbegränsad, säger Petter Nylander.

Unibet jobbar med pr-byrån Cohn & Wolfe och webbyrån Starring.

Se en större version av annonsen

Per Torberger

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.