Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

UNT tvingas spara 20 miljoner

Publicerad: 8 november 2007, 12:21

Upsala Nya Tidning har drabbats hårt av annonskonjunkturen. Tidningen måste spara 20 miljoner kronor, vilket kan innebära att 30 tjänster dras in.


En av Sveriges största "landsortstidningar", Upsala Nya Tidning, har länge varit en av de lönsammaste. Men nu känner även den tidningen av den vikande annonskonjunkturen. Speciellt när det gäller platsannonser.- Vi har fått beskedet att vi måste se om vårt hus och att debet och kredit inte längre går ihop, säger fackklubbens ordförande Mildred Jonsson. Vi har tidigare arbetat med sparförslag men inte haft några ramar för det, utan avvaktat för att se vart konjunkturen pekat.Ramen är nu satt till 20 miljoner kronor. Omsatt i antal tjänster motsvarar det 30 tjänster. Men det är inte nödvändigt att det blir så enligt Mildred Jonsson.- Vi har tagit fram flera besparingsförslag som inte rör personal, säger hon.Ett färdigt sparförslag ska vara klart i mitten på december, när bolagsstyrelsen har sammanträde.Resumé har också sökt UNT:s vd, Dan Lannerö, för en kommentar. UNT ägs av Axel Johanssons Stiftelser.

Karin Jansson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.