Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Uppåt för Bonniers livsstilstidningar

Publicerad: 8 november 2007, 12:21

Livsstilstidningarna går över förväntan, men affärspressen fortsätter kräftgången. Så ser det ut när Bonnier Tidskrifters vd Jonas Bonnier presenterar resultatet för årets första åtta månader. (Uppdaterad.)


Efter årets första månader visar många av Bonnier Tidskrifters titlar och affärsområden goda resultat. Både upplagemässigt och ekonomiskt.Rörelseresultatet för perioden hamnar på 40 miljoner kronor mer än förra året. Helårsprognosen pekar mot ett nettoresultat på 61 miljoner kronor, jämfört med 27 miljoner kronor förra året.- Det som är speciellt roligt är att nya chefredaktörer, på Allt i Hemmet, Damernas Värld, Vecko Revyn och Tara, skördar så stora framgångar, säger vd Jonas Bonnier. Men mest fantastiskt är att Amelia fortsätter att gå så bra. Man tror att nu kan det inte gå bättre, och så gör det det ändå.Men det finns även en del mörkare moln på himlen. Inom Bonnier Specialtidningar finns det en del "verkliga motgångar" som Jonas Bonnier kallar dem i sin kommuniké till personalen. Vilka dessa motgångar är, vill han inte precisera. Vad som nämns i kommuniké är att Veckans Affärer "trots allt gör ett positivt tertialbokslut".Det enda affärsområdet inom Bonnier Tidskrifter som visar en svag minskning av omsättningen i förhållande till budget är Bonnier Populärpress. Här ingår bland annat Månadsjournalen som visar negativt resultat, men som numer är nedlagd.- Resumé går heller inget bra jämfört med i fjol, säger Jonas Bonnier. Men jag uppfattar det inte som ett publicistiskt problem utan som ett konjunkturellt problem. Jag skulle gärna vilja vända utvecklingen på världens börser, men det finns gränser för vad jag kan göra själv.Jonas Eriksson som är affärsområdeschef för Bonnier Populärpress är nöjd med året. - Vi visar ett resultat som är 10 miljoner kronor bättre än budget, och det är ännu mer än 10 miljoner bättre än resultatet förra året.

Karin Jansson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.