Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Uppföljaren till världens bästa kampanj totalsågas

Publicerad: 31 augusti 2009, 08:41

Från världens bästa kampanj till en av de sämre reklamfilmerna.
Turistbyrån i australiensiska Queensland har gjort en uppföljare till Best Job In The World.


Hur många priser som australiensiska Cummins Nitro fått i år för Best Job In The World för turistbyrån i Queensland vet nog bara byrån själv vid det här laget (se fimen om kampanjen ovan. Bland annat två Grand Prix i Cannes i somras och så sent som i förra veckan blev det ett koppel med priser vi australiensiska Effie Awards.

Trots det har Tourism Queensland bestämt, efter en pitch, att man ska behålla byrån Clemenger BBDO med tillhörande byrånätverk som huvudbyrå.

Valet av byrå lämnade många frågetecken efter sig. Bland flera artikelkommentarer antyds det att trots uppmärksamheten från Best Job In The World är turistbyrån inte nöjd med resultatet och en talesman från turistbyrån säger att man de kommande tre åren ska marknadsföra hela Queensland, inte bara en enstaka ö som i Cummins Nitro.

Men nygamla byrån har fått en tuff start. I förra veckan presenterades reklamfilmen som är en uppföljare till Best Job In The World. Det är byrån CHE, som ingår i Clemenger BBDO nätverk, som gjort en traditionell reklamfilm med stark 1980-talskänsla. Filmen har titeln Hey Hey this is Queensland och hela filmen är en rip off av trailern till tv-serien med det amerikanska 1960-talsbandet Monkees (se filmen nedan).

Och den nya filmen har fått australiensarna att rasa. Pinsamt och avskyvärt, är vanliga kommentarer även om flera även gillar den nya filmen. Enligt News.au.com hatar 78 procent av de tillfrågade i en undersökning filmen.

Och det är ickereklamares åsikter. Bland de inhemska reklammänniskorna är domen ännu hårdare. ”Was this done by a 60 year old suit who is having a trip relapse??” undrar en kommentar i Campaign Brief.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.