Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Uppgifter: Telenor skrotar Bredbandsbolaget som varumärke

Publicerad: 22 februari 2018, 09:48

Bredbandsbolaget förvärvades av Telenor 2005. Nu väljer operatören att konsolidera verksamheterna under ett namn. Enligt uppgifter kommer Bredbandbolaget att försvinna som varumärke.


Ämnen i artikeln:

TelenorBredbandsbolaget

Det är Telekomnyheterna som kommer med uppgifterna att Bredbandsbolaget ska tas bort som varumärke under våren för att ersättas av Telenors egna varumärke. Telenors presschef Aron Samuelsson har valt att inte kommentera uppgifterna, men säger att bolaget på lång sikt har en ambition om att bli ett och samma företag i Sverige och vill skapa så optimala synergier som möjligt mellan fast och mobil kommunikation. Tidigare har Telenor städat bort det mesta av varumärket Glocalnet.

Bredbandsbolaget grundades av bland annat it-pionjären Jonas Birgersson för 20 år sedan och genom tydlig kommunikation om att bredband inte skulle behöva kosta mer än 200 kronor per månad lyckades han dra ner priserna från de nivåer som rådde när  Telias i stort sett ensamt styrde marknaden, Varumärket har fått leva kvar trots svag lönsamhet mycket för att det varit så starkt förknippat med tekniken.

Presschefen Aron Samuelsson vill varken bekräfta eller dementera Telekomnyheternas uppgifter när Resumé ringer honom:

– Jag har ingen mer information gällande detta. Det jag kan säga är att vi delat logga och organisation i tio år. Vi är en stark spelare på både marknaderna och om man tittar på branschen i stort så finns det utrymme för att ytterligare hitta synergier

Vilken typ av synergier handlar det om?
– Det får vi återkomma till senare i vår. Det gäller olika typer av paketeringar, men vi vill inte avslöja något innan vi lanserar det på marknaden.

Varumärket har under de senaste åren samarbetet med Acne med Sara Hallsund som marknadschef.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

TelenorBredbandsbolaget

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.