Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

USA:s hetaste magasin

Publicerad: 24 mars 2009, 07:16

USAs hetaste magasin är fortfarande brittiska The Economist. Mediaweek har listat magasinen som är mest framgångsrika och klarar det digitala hotet.


The Economist

Hälsa och det jordnära har framgång medan glamour och lyx är förlorarna.
Det är slutsatsen när Mediaweek sammanställer årets bästa magasin på den amerikanska marknaden.
”Vad gör en titel vital i en tid av krympande annonsbudgetar och konsumtion?”, skriver Mediaweeks redaktör Lucia Moses.

Mediaweek har mätt alla tänkbara parametrar som annonsförsäljning, lösnummerförsäljning, anpassning till webb, benchmarkat och till sist frågat både mediebyråer och annonsörer vilka de föredrar.

Trenderna är tydliga men ettan är unik. För andra året toppar brittiska nyhets- och ekonomimagasinet The Economist. Ligger rätt i tiden med rätt innehåll. Economist har höjt sitt lösnummerpris men har ändå höjt upplagan. Sådant imponerar på Mediaweek.

Tvåan Elle är en nykomling på topp 10. ”En bra mix av ambition och överkomlighet”, är slutsatsen om Hachettes framgångsrika modemagasin. Elle har även haft hjälp av sin sponsring av realityserien Project Runway.

Intressant är att Condé Nasts Vogue har rasat från femte till nionde plats. En förklaring kan vara ett rejält tapp i annonsintäkterna. Glamour och Harpers Bazaar har åkt ut från listan.

Martha Stewart Living finns heller inte kvar. Enda matlagningstiteln är Everyday med inriktning på det enkla, billiga och vardagliga.

Äta enkelt och hälsosamt alltså. Och sedan ska man träna. Både Women´s Health och Men´s Health är nya på topp 10.

Årets magasinsredaktör blev Fast Companys Robert Safian. På några år har han förvandlat en dödsdömd titel till ett framgångskoncept Han säger till Mediaweek att han letar efter historier som är roliga, överraskande och har rimligt motstånd.

Mediaweeks Magazine Hot List 2009

Magazine Hot List 2009: Top 10 Magazines
1 The Economist
2 Elle
3 People
4 Women´s Health
5 Everyday
6 Real Simple
7 Men´s Health
8 Family Circle
9 Vogue
10 New York

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.