Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Utländskt modejätte fortsätter striden mot JC

Publicerad: 8 maj 2008, 12:36

Det italienska modeföretaget Versace förlorade namnstriden mot svenska JC i tingsrätten. Nu har de överklagat till hovrätten. Versace vill häva varumärkesregistreringen helt eller delvis. Men på JC är man positiv inför utgången.


Gianni Versace vill få tillgång till namnet ”JC Versace”, där förkortningen JC står för Jeans Couture, eller ”VJC”. Svenska JC har dock motsatt sig detta eftersom förkortningen enligt dem är förväxlingsbar med bland annat JC:s nationella varumärkesregistrering .

Striden tog sin början 2005. Den 27 mars förra året förlorade Versace mot JC i Mölndals Tingsrätt. Modeföretaget ålades då att betala Mölnlyckeföretaget JC:s rättegångskostnader. Nu har Versace överklagat till hovrätten med förhoppning om att rätten ska upphäva JC:s varumärkesregistrering helt eller delvis. Versace vill också slippa betala de tidigare rättegångskostnaderna.

JC tror dock på en positiv utgång även i hovrätten för dem.
– Vi känner att vi har torrt på fötterna i den här frågan och det är mest en fråga för våra jurister. Vi har hittills vunnit i alla distanser som den här frågan har passerat, säger Thomas Jonas son, marknadschef på JC Sverige.

Hur känner du kring striden?
– Den här typen av tvister är aldrig roliga. De tar både kraft och tid. Och det är givetvis en stor fråga för oss där utgången är oerhört viktigt, säger Thomas Jonas son.

Vad skulle hända om ni förlorade varumärkesregistreringen helt eller delvis?
– Det vill jag inte spekulera i.

Senast på tisdag ska Versace ha lämnat in skälen till överklagan.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.