Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

VA drog in 1,5 mkr från E.ON

Publicerad: 24 juni 2009, 19:08

E.ON betalade 1,5 miljoner för att vara huvudsponsor av Veckans Affärers E Prize som syftar till ett hållbart Sverige. – Vi och våra kunder blir omskrivna i ett positivt sammanhang, säger E.ON:s projekt­ledare Lars-Göran Pihl.


Ämnen i artikeln:

Veckans AffärerEon

truefalse

Pontus Schultz, chefredaktör på Veckans Affärer fick hård kritik från Gunnar Lindstedt.

I förra veckan kritise­rade VA:s sparkade stjärnreporter Gunnar Lindstedt sin chef Pontus Schultz för att sälja ut den journalistiska trovärdigheten i sponsorsjippona. Vid E Prize beordrades en
reporter att skriva om projektet flera gånger. Reportern sade sedan upp sig och vill inte uttala sig i Resumé.

Enligt Resumés källor drog VA in 1,5 miljoner kronor från E.ON på E Prize.
– Vi fick ett dussin hel­sidor, banner på sajten och vår logga på E Prize, berättar Lars-Göran Pihl som inte vill kommentera summan. Vi fick också ha två av våra experter i juryn.
– VA förklarade den redaktionella insatsen med att tidningen vill fokusera på energi- och klimatfrågor. Många av våra kunder blev framlyfta i ett positivt sammanhang. Men det var ingen styrning från oss.

Nu utvärderar E.ON effekterna av sponsorssatsningen bland sina säljare:
– Det var väl ingen jätte­kioskvältare, snarare en intresseväckare, säger Lars-Göran Pihl. Men jag tycker att vi fick ett bra pris. Det är ju ganska tunt med annonser i VA och då får vi bra exponering.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Ämnen i artikeln:

Veckans AffärerEon

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.