Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Vagabond köper Travel News

Publicerad: 26 juni 2008, 07:09

Vagabond Media, som bland annat ger ut resemagasinet Vagabond, köper tidningen Travel News.
Säljare är Emma Publishing som äger konkurrenten Res.


Emma Publishing har den senaste tiden haft problem att få ihop sina affärer. Bland annat har tidningsentreprenören Henrik Frenkel varit intresserad över att ta över förlaget, men tackade nej efter en genomgång.

Nu säljer Emma tidningen Travel News som är en facktidning för resebranschen. Köpare är Egmont Tidskrifter som sedan några år äger tidningen Vagabond.
– Det är en väldigt högkvalitativ tidning som i princip definierar hela branschen, säger Alexandra Kindblom, vd på Vagabond Media.

Travel News kommer ut med 11 nummer per år och har en upplaga på runt 10 000 exemplar. De fyra anställda på tidningen följer med till Vagabond.
– Vi ska inte göra några stora förändringar av tidningen, utan den fungerar väldigt bra som den är idag.

Vagabond Media ger även ut böcker och driver en resebutik. Under slutet på 90-talet tog man upp kampen med Travel News och gav ut tidningen Vagabond Inside. Den lades dock ner efter terrorattacken i New York den 11:e september 2001.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.