Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Vann Årets omslag – med reklambild

Publicerad: 10 november 2011, 15:33

Tidningen Turist vann i kategorin Årets omslag på Tidskriftsdagen. Men omslaget är en reklambild, som Resume.se tidigare avslöjat.


Ämnen i artikeln:

TuristTidskriftspriset

Det var i oktober föra året som Resume.se avslöjade att Tidningen Turists omslag var en bild från tälttillverkarna, Hilleberg.
– Vi köpte bilden av bildbyrån Folio. Vi har lång pressläggning och har  faktiskt inte reflekterat över att det är en bild med ett  Hilleberg-tält, sa chefredaktören Anders Tapper.

Att det är en reklambild verkar inte Tidskriftspriset jury ha iförstått – i går vann nämligen Turist Årets omslag för just den bilden.

– Bilden har tillhandahållits oss som en redaktionell bild och den har  av både oss och våra läsare upplevts som en sådan. Hade vi vetat att den  haft en kommersiell användning så hade vi inte använt den. Vi vill  förstås vara en seriös och trovärdig tidning, säger Anders Tapper i dag till Dagensmedia.se.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

TuristTidskriftspriset

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.