Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Var femte får gå från VA

Publicerad: 8 november 2007, 12:21

Affärstidningskrisen drabbar nu ett av Bonniers flaggskepp. Veckans Affärer minskar den redaktionella bemanningen med fem tjänster. Nedskärningen ska frigöra resurser för en "spetsigare" tidning med mer frilansmaterial.


Av 25 anställda på Veckans Affärers redaktion erbjuds fem nu fortsatt anställning på annat håll med oförändrade villkor. Nedskärningarna ska vara genomförda till årsskiftet. Personalen informerades idag, tisdag.- Vi är den affärstidning som hållit ut längst. Alla andra har redan skurit ner, säger VA:s chefredaktör Weje Sandén, som vill framställa nedskärningarna som en del i en "offensiv" satsning:- Personalen är vår största utgiftspost. Vad vi gör nu är att minska våra fasta kostnader så att vi kan använda mer inköpt material och därigenom göra en spetsigare tidning.Weje Sandén säger att det handlar om att göra en bättre produkt till en lägre kostnad. Förändringsarbetet ska ge effekt i tidningens utformning och innehåll inom en månad.- Ett led i det arbetet är att Jonas Carlson kommit hit som ad. Vi har inte rekryterat en av Sveriges bästa art directors för intet, säger Sandén.Tror du att du kan höja VA:s intäkter under hösten, eller ska du spara dig ur krisen?- Jag tror att vi klarar det med en kombination av båda. Detta innebär en besparing, sedan hänger mycket på annonsmarknaden som jag tror kommer återhämta sig., men det rör sig knappast om någon markant vändning.Blir du kvar på VA?- Ja, det räknar jag verkligen med.

Robert Svensson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.