Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Världsherravälde" nytt mål för Bonniers tidskrifter

Publicerad: 8 november 2007, 12:22

Återigen omorganiserar Bonniers sin internationella tidskriftsverksamhet. Nu placeras den i eget affärsområde direkt under koncernchefen Bengt Braun.Och Jonas Bonnier gör comeback vid rodret.


Jonas Bonnier var arkitekten bakom sammanslagningen av Bonniers Veckotidningar och Specialtidningsförlaget till Bonnier Tidskrifter. Nu fortsätter han samordningen och tar samtidigt ett steg uppåt i hierarkin.- Jonas Eriksson har gjort ett sånt utmärkt arbete med att rationalisera organisationen så det är inte längre ett heltidsarbete att leda Bonnier Tidskrifter, säger Jonas Bonnier.Efter tjänstledigheten tar han plats i koncernledningen som vd för Bonnier Magazine Group ett nytt affärsområde som tillsammans med Maria Curmans boklåda ersätter Per-Olov Atles affärsområde Böcker/Tidskrifter.Jonas Bonnier får därmed ansvaret för Bonnier Tidskrifter i Sverige, där han också kommer att vara vd, Globus Communications i Spanien, Bonnier-Hachette i Frankrike samt Bonnier Publications och Bonnier Business Publishing i Danmark.- Jag har en tvåpunktsplan för mitt nya arbete: 1. att se över inköpsrutinerna och 2. Världsherravälde, säger Jonas Bonnier.Vad innebär "världsherravälde" i det här fallet?- Det är väl tämligen uppenbart vad det ordet betyder. Jag kan inte kommentera mina planer mer än så nu.Per-Olov Atle blir tills vidare kvar som vice vd i Bonnier AB men utan något affärsområdesansvar. Bonnier Tidskrifters tillförordnade vd lämnar direktörsstolen men behåller sin position som ansvarig för Bonnier Populärpress inom Bonnier Tidskrifter.Jonas Bonnier säger själv att han ägnat sitt år i tjänstledighet till att "försöka bli popstjärna" och till att skriva en bok som "nästan är klar" och ännu ej förlagd. Vid sidan av detta har han även läst en företagsledarkurs vid Berkley University i Kalifornien.

Robert Svensson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.