Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Varumärkesstrategen som lanserar knarkpodd med Frej Larsson

Publicerad: 22 mars 2019, 10:27

Den frilansande varumärkesstrategen och rave-arrangören Malin Edvardsen säger sig vara trött på det svenska samhällets moralism kring drogbruk. Nu startar hon podcasten "Halv borta hos mig" tillsammans med artisten Frej Larsson.


Den svenska narkotikapolitiken har sin beskärda del av kritiker. Det kritikerna i huvudsak riktar in sig på är att allt bruk av narkotika i Sverige sedan 60-talet är kriminaliserat. Det innebär att den som söker hjälp för sitt missbruk även måste lagföras och riskerar att bötfällas.

Nu väljer varumärkesstrategen Malin Edvardsen, i dag frilans men tidigare på Silver, att starta podden "Halv borta hos mig" tillsammans med artisten Frej Larsson.

"På en grund lika ovetenskaplig som den Sveriges narkotikalagar vilar på, utreder vi allt man inte fick lära sig i skolan om knark. Vad som är bra, vad som är mindre bra och hur man undviker klassiska fallgropar. Första avsnittet vigs åt att initiera kriget mot kriget mot narkotika, effekterna av LSD, och med risk för lyssnartapp ifrågasätts den starka vurmen för kokain." skriver duon i ett pressmeddelande.

Malin Edvardsen och Frej Larsson berättar vidare att de vill ta sig an det kontroversiella ämnet på ett modernt sätt.

– Vi är trötta på att så många far illa av den nuvaranda lagstiftningen. Både jag som rave-arrangör och Frej som artist är verksamma inom kulturområden som far illa på grund av de svenska myndigheternas kamp mot droger, säger Malin Edvardsen.

Ämnet är kontroversiellt och något som de flesta varumärken vill hålla sig långt borta från, hur tror du att podden kan påverka din egen karriär?

– Det återstår att se. Ett problem med det här ämnet är att man måste ha råd att prata om det, vilket både Frej och jag känner att vi har. Råd på så vis att vi inte riskerar att förlora vänner, familj eller en fast anställning, och därför blir det vårt uppdrag. Vi ser det som att vi tar vårt samhällsansvar.

Lyssna på det första avsnittet av podden här!

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.