Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Västsvenska finansiärer uppges vilja investera i Stampen

Publicerad: 22 september 2016, 14:35

Foto: Stampen

(UPPDATERAD) Stampens koncernchef Martin Alsander uppger att en grupp västsvenska finansiärer vill gå in med pengar i en nyemission.


Ämnen i artikeln:

Stampen

Stampen väntas presentera nya finansiärer inom kort. Det skriver DN. Det är oklart hur räddningspaketet ser ut, men DN skriver att paketet är i princip klart.

Enligt Göteborgs-Posten är det en grupp västsvenska investerare som vill gå in med pengar i Stampen. Enligt tidningen tar Stampen in pengarna genom en nyemission.

Även Resumés redaktion mottog på torsdagen ett tips om att fackklubben vid Göteborgs-Posten informerats om finansiärerna.

Hampus Knutsson, kommunikationschef på Stampen, bekräftar uppgifterna:

– Vi har informerat medarbetare i dag om att en avsiktsförklaring är påskriven av västsvenska investerare, vilket innebär att de är villiga att gå in med betydande belopp för Stampen AB under en nyemission, säger han och fortsätter:

– Det kommer stärka balansräkningen.

Men Hampus Knutsson vill inte avslöja några detaljer i avsiktsförklaringen.

– Vi vill såklart gärna informera så mycket som möjligt steg för steg under processen. Men den här typen av investerardialoger omfattas som regel av stor sekretess. Så i nuläget är parterna överens om att vi i det här skedet delar inga fler detaljer som investeringsbelopp, ägarandelar eller andra villkor, säger han.

Resumé har i flera artiklar granskat affärerna kring Stampen. Bolaget har stora skulder och låg likviditet.

Nyligen kunde Resumé avslöja att danska Politikens Hus hade visat intresse för Stampen, men inte ens fått ett svar.

Björn Wallenberg

Ämnen i artikeln:

Stampen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.