Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Vd-missen

Publicerad: 13 september 2010, 08:52

DI:s månadsmagasin Dimension skriver om Nokias kris i det kommande numret. Men dagen efter att tidningen hamnat på pränt fick vd:n sparken. Det tvingade fram en omtryckning.


Ämnen i artikeln:

Dagens Industri

DI Dimension (inte det aktuella numret).

DI Dimension har ett långt featurejobb om krisen i den finska telekomjätten Nokia i det kommande numret. I fokus låg bland annat den numera sparkade vd: Olli-Pekka Kallasvuo. Magasinet trycktes, enligt uppgift till Resume.se, med framsidan ”Så klarar han hösten”. Men dagen efter fick han sparken till förmån för kanadensaren Stephen Elop.

Konsekvensen blev att DI Dimension fick trycka om ett antal sidor inklusive förstasidan. Enligt redaktören Lotta Edling gjorde det att magasinet blir bättre.

– Det är bara kul och ökar nyhetspulsen i tidningen, säger hon.

Vad kostade det här för er?

– Det tänker jag inte uttala mig om. Men jag kan säga att det var värt varenda krona. Vi gjorde det för våra läsares skull.

Lotta Edling vill inte uppge hur många tidningar som de fick trycka om, utan hänvisar till Orvestos undersökning där magasinet har 241 000 läsare (2010:1). Enligt Resume.se:s uppgifter innebar omtryckningen en merkostnad på runt 300 000 kronor.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Dagens Industri

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.