Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Vecka 3

Publicerad: 8 november 2007, 12:09


Nya på Jung. Från vänster, Lisa Blomquist, Henrik Hallberg och Jeanette Francke

Pr-byrån Jung har anställt tre nya konsulter.  Jeanette Franke är ny produktionsledare. Hon kommer närmast från Rita Platzer PR. Henrik Hallberg har frilansat för byrån nu har han också anställts som produktionsledare. Lisa Blomquist har anställts som ny assistent på byrån hon har ett förflutet som elitgymnast och beteendevetare.

Petra Larsson har blivit chef på Adidas marknadsavdelning med ansvar för företagets kollektion för kvinnor. Tidigare var hon marknadschef på varuhuset Debenhams, som nu är under avveckling.

Hemmets Journal, har utsett Johan Rystad, 48 år, till redaktionschef. Johan har varit anställd på tidningen i elva år som redigerare och layoutare. Nuvarande redaktionschefen Meta Andersson går i pension till sommaren.

Linda Geijstedt och Johanna Finnholm

Johanna Finnholm, 33 år, uppväxt i Kalix, är utbildad kock men har på senare år bytt bransch och sadlat om till mode. Hon tog sin examen som modedesigner vid Beckmans Designhögskola 2005.  På Svenska Moderådet arbetar Johanna som trendanalytiker genom koordinering av Moderådets trendmaterial samt projektledning av olika trendutställningar.  Linda Geijstedt, 25 år, har nyligen avslutat en 2-årig produktionsinriktad tekoutbilding vid Proteko i Borås. På moderådet ska Linda jobba med marknadsföring, koundkontakter och press.

Pär Ånell är ny chefredaktör på Riksidrottsförbundets tidning Svensk Idrott. Han har tidigare varit redaktör på tidningen. Ånell har ett förflutet på Dala-Demokraten.

P1 kommer framöver innehålla två medieprogram. På lördagar sänds Medierna. Redaktionen bakom består av Petter Ljunggren, Lars Truedson och Martin Wicklin. Åke Pettersson, programledare för det nedlagda "Vår grundade mening", kommer att leda den andra programmet Publicerat.

Monica Berling är ny informationschef på Ledarna, Sveriges chefsorganisation, den 8 januari. Närmast kommer Monica från PR-byrån GCI Stockholm, där hon varit seniorkonsult i sju år. Som informationschef kommer Monica att ingå i Ledarnas ledningsgrupp.

J.design har anställt tre nya medarbetare: Fredrik Jonsson är projektledare och ansvarig för försäljning. Fredrik har tidigare erfarenhet från Saatchi & Saatchi Business Communications i Bryssel. Magnus Rubenman är ny designer och kommer närmast från reklambyrån Vacker samt egen verksamhet där han i huvudsak arbetat med hitta.se Procter & Gamble och Blocket.se. Mattias Hellman avslutade nyligen studier vid Playground Squad och Nackademin.

Johan Åsard har anställts som övergripande nyhetschef för TV-redaktionen på Aftonbladet TV7 samt ansvarig utgivare för Aftonbladet Nyheter.

Jenny Spets Wojarski är ny  Communications Manager för Nissan i Sverige. Tidigare arbetade hon som informations- och marknadschef på Svensk Kassaservice och andra kommunikationstjänster inom Posten-koncernen.

Fredrik Jakobsson

Fredrik Jakobsson har utsetts till ny vd och kedjeledare för Järniakedjan. Han kommer närmast från Axfood där han senast varit vice vd för Hemköpskedjan.  Som vice vd för Hemköp ansvarade Fredrik för marknad, försäljning och affärsutveckling. Fredrik Jakobsson är civilekonom i grunden och har under hela sin karriär arbetat inom detaljhandeln.

Petra Hallebrandt slutar på Systembolaget. Den femte februari börjar hon som pr- och pressansvarig på Rädda Barnen.

Fredrik Vanerell är ny i försäljningschef på Rival. Han kommer närmast från Gröna Lunds Tivoli och tjänsten som försäljningschef. Innan dess arbetade han på Hilton och Scandic.

Sverige har lyckats få med tre personer i One Shows interactive-jury. Ordförande är  PJ Pereira, AKQA , San Francisco. Han kommer att få hjälp från Martin Cedergren, Forsman & Bodenfors; Matias Palm Jensen, Farfar och Gustav Martner från Daddy.

Rutger Hagstad, marknadschef på PUMA Nordic AB lämnar nu företaget efter 6 år. Han kommer att flytta till Boston för att jobba som Head of Tretorn Marketing. Rickard Kull kommer att ta över rodret som marknadschef på PUMA Nordic AB.

Anders Lindholm efterträder Markus Uvell, som efter fyra år som vd på Demoskop. Markus Uvell blir senior partner i systerföretaget Kreab.
Anders är idag vice VD i Demoskop där han arbetat sedan 1994. Han har lång  erfarenhet som konsult inom undersökningsbranschen samt en bakgrund som marknadsanalytiker i SEB och Telia.

Alex Bogusky, kreativ chef på Crispin Porter + Bogusky

Alex Bogusky, kreativ chef på Crispin Porter + Bogusky, Boulder/Miami, USA , blir ordförande för  Titanium  juryn i Cannes Lions.

Susanna Dzamic börjar på Mix Megapol Radio City i Malmö. Hon kommer att vara programledare och redaktör för Morrongänget. Susanna kommer närmast från SR.

Cilla Holm är ny Producent och vd för nystartade Produktionsbolaget BARBRA. Cilla kommer närmast från EFTI där hon sedan 2003 varit Ekonomichef.

TV-produktionsbolaget World Television rekryterar den franska nyhetsbyrån AFP:s nordiske försäljningschef Jonas Uhrström som ansvarig för försäljning och marknadsföring. Jonas har arbetat paå AFP i två år, och kom dessförinnan från TV4.

MRM Worldwide växer, och har den senaste tiden rekryterat följande åtta nya medarbetare;
Agnes Hederström, originalare. Agnes kommer närmast från SWE.
Natan Zlotnik, ad. Natan kommer närmast från egen verksamhet, och tidigare bl a Lowe Brindfors.
Ylva Pernebrink, produktionsledare. Ylva kommer närmast från Draft Sweden.
Erika Osmar, produktionsledare. Erika kommer närmast från Marianne Kaplan AB.
Åsa Fossland, produktionsledare. Åsa kommer närmast från DirektMedia.
Erica Löfstedt, projektledare. Erica kommer närmast från Zapera Quickwise, och tidigare bl a Mindshare.
Staffan Smedfors, Projektledare. Staffan kommer närmast från Tackolov, och tidigare bl a Ogilvy.
Malin Sardal, projektledare. Malin kommer närmast från Palladium, och tidigare bl a Grey.

Susanne Hobohm, 54 år, kommer från den 5 mars att  knytas till Dagens Nyheters redaktionsledning. Hennes uppdrag blir att arbeta med redaktionell utveckling av DN:s featurebilagor. Hon har tidigare varit redaktör för Söndags-Expressen, chefredaktör för GT, producent för Studio Ett i Sveriges radio och projektanställd vid Sveriges Television.

Jonas Gardell och Tomas Alfredson

Jonas Gardell och Tomas Alfredson slår sina påsar ihop. Tillsammans ska de leda allsång på Vasan.
– Tänk att få brista ut i ett par timmats skamlöst allsjungande, tryggt inbäddad av 600 medsångare, säger Tomas Alfredson.

Sylvia Ziemski lämnar Stenström Red Cell. Istället bli hon copy på pr-byrån Primes nystartade verksamhet för köpta medier.

Bsmart har rekryterat Andreas Lübeck som bild & interaktionsdesigner. Inträdesprovet blev att göra bsmarts nya hemsida. Andreas kommer närmast från C2 och dessförinnan universitetsstudier i Linköping och Stockholm

GOSS webbdirector Martin Palamarz slutar i mitten av Februari och börjar på Agency Republic i London. Martin kommer att arbeta som projektledare och ansvara för Noika och Sony Playstation.

Eva Landahl förordas till ny chef för Aktuellt och samhällsprogrammen på SVT Nyheter och Samhälle. Hon tillträder den nya tjänsten i vår. Eva Landahl, 53, började på SVT 1994 och har främst arbetat med
nyhetsverksamheten inom Aktuellt och Rapport, där hon var chef 2000-2002. Hon kommer närmast från en tjänst som genrechef för SVTs fakta- och fritidsprogram.

Richard von Yxkull och Anders Frigren

Richard von Yxkull är ny projektledare på John Doe. Han har är han mest känd från Silja Line där han var marknadschef i många år. Richard gick från Silja till Expekt.com där han jobbade som nordisk marknadschef.
Ny på byrån är också Anders Frigren. Han har sju år som marknadschef för Svenska Spels sportspel bakom sig. Även Anders har jobbat på Expekt.com.

Annica Elmehagen har utsetts till informationsdirektör för Telenor i Sverige och börjar sitt arbete den 1 mars. Hon har bakgrund blanda annat som PR-ansvarig för mobila satsningar på Microsoft i Seattle.

Antropologen Katarina Graffman och etnologen Ida Hult lämnar Kairos Future och startar TrendEthnography.

Stockholm Mediaweek har utsett följande jurys:
Årets Säljorganisation 2007:
Christian Forsman, TBS
Ingela Urholm, Mediaedge:CIA
Leena Lundbladh, Maxus
Tommy Gapinski, Ad-On

Jury för Årets Branschpersonlighet 2007:
Hanna Dunér, Svenska Dagbladet                               
Madeleine Östlund, Dagens Media
Maria Lindholm, Resumé
Pontus Schultz, Veckans Affärer

Ulf Nilson

Förra Expressen-stjärnan Ulf Nilson, blir krönikör för nättidningen Sourze. I sin första krönika konstaterar han att Mona Sahlin kom till makten på grund av sitt kön.

Kenneth Nilsson är ny som kommunikationschef för två av Hyresgästföreningens regioner i mellansverige. Kenneth kommer närmast från arbeten som pressekreterare på Fortifikationsverket och redaktionschef på Örebro-Kuriren.

Ny ad på Damernas Värld är Beatrice Hellman. Just nu jobbar hon tillfälligtvis med Cosmopolitans one
shots.

TBWA:s rutinerade projektledare Christer Garell lämnar byrån. Han börjar istället på Scholz & Friends. Garell har tidigare jobbat på Sexton87, Observera Grey, Nordin & Co och Publicis.

Kattis Ahlström

Juryn i Årets Kock 2007, SM i professionell matlagning, är klar. Socialminister Göran Hägglund samt TV-profilen och numera chefredaktören Kattis Ahlström ska tillsammans med den svenska kockeliten bedöma de sex finalisternas mat. Finalen hålls den 31 januari på Grand Hôtel i Stockholm och hela tävlingsdramat sänds i TV 4 den 1 februari klockan 22.35.

Maria Hamrefors, 50 år, har utsetts till ny vd i Norstedts Förlagsgrupp från och med den 1 juli, och kommer även att ingå i KF:s koncernledning. Hon efterträder nuvarande vd Kjell Bohlund, som går i pension efter 24 år som chef för KFs förlagsverk-samhet. Maria Hamrefors kommer närmast från befattningen som vd och koncernchef i Liber AB.

Marie Wickberg
, tidigare pressekreterare för CUF, har fått nytt jobb som pressekreterare på centerpartiet.

Riviera anställer 3 nya till arbetsgruppen:
Maria Wretblad
- projektledare/producent tidigare på bl.a. The Chimneypot
Damisi Rosemond
- Maskinrum/Redigerare tidigare arbetat som redigerare hos bl.a. Acne
Anna Kling
- Reception

Mattias af Geijerstam har anställts som Informationschef för DnB NOR i Sverige. Han kommer närmast från Posten AB där han sedan 2001 arbetat som presschef. Innan Posten arbetade Mattias 6 år som kommunikationskonsult vid JKL AB.

Kerstin Ljusterdal har börjat på Preem som kommunikationsansvarig för kort. Innan dess arbetade hon på Danske Bank där hon var ansvarig för marknadskommunikationen.

Thomas Kingdahl blir sportansvarig för Kanal 5:s nya kanal - Kanal 9. Kingdahl kommer senast från Canal Plus och var dessförinnan ansvarig för Royal Leauge på Kanal 5. Kingdahl har även ett förflutet som sportchef på VLT. Han har också haft ett antal chefstjänster på Aftonbladets sportredaktion och har även jobbat på Expressen och Gefle Dagblad.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.