Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Veckorevyn samarbetar med Blondinbella

Publicerad: 7 oktober 2008, 07:37

Veckorevyn har inlett ett samarbete med Isabella Löwengrip, som skriver den populära bloggen Blondinbella. Löwengrip ska intervjua justitieminister Beatrice Ask för tidningens räkning.


Isabella Löwengrip och Louise Bratt

Nästa vecka kommer Isabella Löwengrip att träffa justitieminister Beatrice Ask för att prata om vad som görs i våldtäktsdebatten. Intervjun är ett samarbete med Veckorevyn och steg två i tidningens inlägg i debatten.

– I våras körde vi kampanjen ”Nu får det vara nog!” där vi ifrågasatte samhällets syn på kvinnors ”skuld” vid våldtäkt. Sedan dess har vi funderat på hur vi skulle kunna ta det vidare och för en tid sedan kontaktade jag Blondinbella för att se om hon var intresserad av det här, vilket hon var, säger Veckorevyns chefredaktör Louise Bratt.

Enligt Bratt är intervjun, som kommer att publiceras i tidningen senare under hösten, ett första steg i samarbetet mellan dem och Blondinbella. Exakt vad som kommer att ske vill hon dock inte säga.
– Vi har lite annorlunda grejer på gång men inget jag kan prata om just nu. Det är fortfarande på planeringsstadiet.

Varför Blondinbella?
– Hon har själv blivit utsatt för ett övergrepp och når ut till väldigt många unga tjejer.

Ser du några problem med att samarbeta med en renodlad bloggare?
– Nej, jag ser bara fördelar. Vi vill nå ut till så många som möjligt och på det här sättet hoppas vi nå över 850 000 läsare. Och det är nog lågt räknat, säger Louise Bratt.

Förutom intervjun kommer veckorevyn också att lämna över de namnunderskrifter som samlats in under våren, i dagsläget 22 000, till Beatrice Ask.

Samarbetet kommer att synas både i tidningen Veckorevyn, på Veckorevyn.com och på bloggen Blondinbella.
– Vi vill få till ett samtal kring attityder och kring vad som görs idag. Det pågår säkert en hel del arbete kring frågan men mycket är långsiktigt och det syns inte utåt, säger Bratt.

Kommer Blondinbella att få skriva vad hon vill på bloggen kring det här?
– Vi har exklusivitet på intervjun och den kommer att hamna i tidningen för att på så vis få största möjliga genomslagskraft. Men samtidigt vill vi nå ut till så många som möjligt. Det handlar om två olika medier och vi jobbar olika. Hon kommer att kunna skriva om andra saker i samband med det här.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.