tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Vem är Jamie Oliver?

Publicerad: 5 juni 2009, 18:08

Scandic Hotels nya storkampanj vill locka barnfamiljer till hotellkedjan genom att låta kändiskocken Jamie Oliver komponera en ny barnmeny.

Ämnen i artikeln:

Åkestam HolstHobby FilmScandic

TR

Tobias Rydergren


– Han är en bra symbol för det nya Scandic. Han engagerar sig för mer än matlagning precis som vi engagerar oss för mer än bara våra hotell, säger Johan Michelson, marknadsdirektör på Scandic Hotels.

Enligt Johan Michelson vill man ändra uppfattningen om Scandic som ett tråkigt varumärke.
– Vi ses som ett tryggt val och det finns en myt om att alla våra hotell ser likadana ut. Vi vill förändra den bilden och Jamie Oliver är en spännande karaktär att göra det med.

Scandic vill framför allt nå barnfamiljer. Man har inga problem med att fylla sina hotellrum på vardagarna då man har många konferensbesökare och affärsresande. Men det är svårare att fylla rummen på helger och under sommaren.
– Vi kom fram till att maten för barn är extremt viktig och extremt eftersatt när man är på semester. Där kan vi göra skillnad. Det blir en väg till mer försäljning och att man förknippar Scandic med hög kvalitet, säger Johan Michelson.

Film är huvudmedium i kampanjen och byrån Åkestam Holst har fokuserat på det faktum att de flesta barn inte har någon aning om vem Jamie Oliver är.
– Vi frågade våra kollegers barn och inte en enda visste vem han var. Det ledde till en rätt ärlig och avväpnande kampanj som utgår från insikten att knappt något barn vet vem han är, säger Hanna Björk, copy på Åkestam Holst.

Man intervjuade över 100 barn i de nordiska länderna och klippte ihop det till reklamfilmerna som börjar gå i alla de stora tv-kanalerna nästa vecka.

Vilket var det roligaste svaret ni fick från ett barn?
– ”Han åker buss eller tåg” var ganska rolig. Eller att han var en flodhäst, haha!

Jamie Oliver har skrivit på för att samarbeta med Scandic Hotels de kommande tre åren i olika kampanjer.

Arbetsgrupp Scandic Hotels

Uppdragsgivare: Camilla Hahn Fortkord
Reklambyrå: Åkestam Holst
Fotograf: Henrik Halvarsson/LundLund
 Produktionsbolag: Hobbyfilm

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev