Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Vi är i chock"

Publicerad: 2 juli 2010, 07:28

Svensk Damtidnings superrekord: Bröllopsnumret sålde 264 000 exemplar. – Helt makalöst, vi är i chock, säger chefredaktören Karin Lennmor till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Karin LennmorBröllopetSvensk Damtidning

Svensk Damtidnings redaktion.

Karin Lennmor är lyrisk och säger att det är "magiska siffror”.

– Vi hade dessutom en slutsålt-procent på över 30 procent, vilket betyder att vi hade kunnat sälja ännu mer. Numret var dessutom prishöjt. Utlandsförsäljningen är ännu inte inräknad, så slutsiffran lär bli lite högre, säger hon.

De sålda 264 000 exemplaren innebär en ökning av försäljning på cirka 88 procent mot ordinarie upplaga, som ligger runt 140 000.

– Vi slog också siffrorna från kungaparets bröllop 1976, det numret sålde 245 000 exemplar. Kul, med tanke på att mediabevakningen är så enormt mycket större nu.

– Skön siffra med tanke på att jag hela tiden sagt i media att jag tippade/hoppades på 250 000 exemplar, säger Karin Lennmor.

Hur har då tidningen firat rekordet?

– Redaktionen har firat detta genom att jag lyckades övertala Stefano Catenacci att laga upp hela bröllopsmiddagen åt oss, och den åt vi nere på Operakällaren precis innan midsommar! Ljuvlig!

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.