Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Vi behöver mer folk"

Publicerad: 22 mars 2010, 12:23

Drömmen blev sann. MTG har jobbat för Premier League-rättigheten länge och rättigheten blir nu den viktigaste i Viasat Sports betalkanalutbud. – Jag rankar den högst, högre än Champions Leauge just för att det mycket fler matcher, säger Viasat Sports chef Per Tellander till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

MTGViasatPer TellanderPremier League

Per Tellander.

Efter MTG:s köp av Premier League-rättigheterna kommer den engelska högstadivisionen att sändas i  Viasat Fotboll, nya Viasat Premier Leauge HD och i Viasat Sport HD.

Canal Plus mister alltså rättigheterna efter den här säsongen, Viasat börjar sända Premier League nästa säsong – premiär i augusti.

Redan i dag börjar planeringen och sportchefen Per Tellander och hans medarbetare har mycket jobb framför sig. Det handlar om 380 matcher – målet är att så gott som alla ska sändas live.

– Vi kommer att jobba med den laguppställning vi har i dag, men givetvis behöver vi fler människor, fler kommentatorer när det är så mycket matcher.

Hur många fler?
– Det går inte att säga i nuläget.

Hur känns allt det här?
– Det är otroligt kul för alla som jobbar på företaget. Det är en fantastisk möjlöighet och samtidigt ett ansvar – vi ska bjuda på en bättre produkt än vad Canal Plus gjorde och de gjorde bra sändningar. De hade rättigheten i 15 år.

Hur ska ni göra bättre sändningar än Canal Plus?
– Vi ska jobba med den laguppställning vi har som sagt och även komplettera med mer människor, vi ska ha bra studioinramning och stark närvaro på plats i England.

Den nya skräddarsydda kanalen Viasat Premier League HD blir ett nytt trumfkort. Där ska de bästa matcherna visas tillsammans med reportage och dokumentärer.

Det mesta lutar åt att MTG inte kommer att visa matcher i TV3, TV6 eler TV8.

– Vi kan göra det, men det här är en betal-tv-produkt som är fokuserad på Viasat Fotboll, Viasat Sport HD och Visast Premier League HD.

MTG har även webb-tv-rättigheterna, men de kommer inte att utnyttjas fullt ut. I stället koncenteras allt till tv-biten.

Per Tellander rankar Premier League högst av Viasat Sports rättigheter.

– Den är ännu viktigare än Champions League eftersom det är så mycket matcher och därmed så viktig ur ett betalkanalsperspektiv, säger Tellander, som rankar Champions Leauge som tvåa och Formel 1 som trea.

Viasat Sports fotbollsrättigheter till hösten är Premier League , Champions League (två säsonger till) och FA-cupen.

Serie A är under förhandling. Viasat Sport har delar av den italienska ligan i dag, men kan komma att släppa den.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.