Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Vi håller kollektivet väldigt högt"

Publicerad: 23 april 2008, 12:49

Den 28 maj utser Resumé de 499 bästa & mäktigaste i medie- och marknadskommunikationsbranschen. Fram till galan kommer de nominerade att intervjuas. I dag intervjuas Johan Good, projektledare på Goss.


499 Bästa & Mäktigaste sponsras av:

Johan Good.

Vad gör dig till en bra projektledare?
– Jag tror det beror på att jag har varit på köparsidan också. Det betyder mycket att jag har sett hur vardagen ser ut på köparsidan. Det är som att jag har ena benet i en sorts kreativ passion och det andra i kundernas resultaträkning.

Vad är du mest nöjd med av det du har gjort under det senaste året?
– Jag är glad att byrån har tagit ett rejält kliv framåt när det gäller den digitala utvecklingen. Bland annat att vi har rekryterat duktiga personer inom det området. Det visar sig också i nomineringar i D&AD och Guldägget. Vi har en strävan att jobba så kanaloberoende som möjligt och då har vi varit tvungna att bli bättre på det digitala för att kunna ha en trovärdighet i det. Utöver det är jag nöjd över att vi har fått in stora välkända varumärken som vill jobba med oss.

Ni jobbar ju lite speciellt på Goss där alla är delaktiga i varje kunduppdrag, varför har ni det så?
– Vi håller kollektivet väldigt högt. Vi har övertygelsen om att det blir bättre att jobba så än att jobba enskilt. Alla måste engagera sig i varje jobb. Den creative director som finns på Goss är egentligen vi alla tillsammans. Sedan är inte alla delaktiga i alla delar av ett uppdrag, men alla ska tycka till. Att vi jobbar som vi gör är ett uttryck för att vara så inkluderande som möjligt.

Hur påverkar det din roll som projektledare?
– Den blir egentligen lättare då många är med och tycker till. Men det är viktigt att alla också känner sig välkomna att tycka till och att det finns tid till att ta en extra runda.

Vilka är målsättningarna för i år?
– Det är att fortsätta jobba med begåvade människor både här på byrån och på kundsidan. Det är den ultimata triggern för mig att få jobba med riktigt duktiga människor. Det skapar den riktiga arbetslusten.

Hur känns det att vara nominerad?
– Det är alltid smickrande att bli nominerad. I nästan alla sammanhang i alla fall. Kalkontävlingar är ju mindre kul.

På vilken plats skulle du placera dig själv på listan?
– Jag vill inte rangordna mig själv. Du får gärna fråga men jag ger inget svar!

Läs allt om 499 här!

Linus Fremin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.