Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Vi har fyllt Miami med 460 miljoner liter skum"

Publicerad: 27 mars 2008, 16:13

Den 28 maj utser Resumé de 499 bästa & mäktigaste i medie- och marknadskommunikationsbranschen. Varje dag intervjuas en av de nominerade. I dag intervjuas kreatören Tomas Mankovsky, som jobbar på reklambyrån Fallon i London.


Tomas Mankovsky.

Vad gör dig till en bra kreatör?
– Jag antar att det är kombinationen av att konstant bubbla av idéer och förmågan att identifiera godbitarna. Alla har idéer, men rätt ofta stöter man på folk där ute som inte riktigt inser vad som är bra och vad som är dåligt. De bara kör på. Jag tror mig ha blivit hyfsat duktig på att sålla det hela, lyfta fram de vettigaste delarna och trimma dem lite grann.

Vad är du mest nöjd med av det du har gjort under det senaste året?
– Reklammässigt är det nog Sony Walkman-kampanjen vi gjorde i höstas. Den tog Walkman från en 5:e till en 2:a plats på MP3spelar-marknaden och nu är de uppe och slåss med 1:an, iPod.

Du fick ju igenom en deal att ha måndagar lediga för egna projekt, hur har det gått?
– Det går riktigt bra och jag inser nu att det nog är det smartaste jag gjort. Någonsin. Jag har den senaste tiden jobbat på en kortfilm och den är nästan klar nu, bara ljudläggning kvar. Den kommer att bli en visuell fest! Produktionsbolaget som hjälper mig vill nu att jag ska regissera mer, så jag har lite fler filmtankar på gång. Dessutom har jag köpt en ny kamera och filar på ett fotoprojekt till sommaren.

Hur trivs du i London? Inga tankar på att återvända till en svensk byrå?
– Jag trivs väldigt bra, det finns så mycket att lära sig här borta. Jag försöker absorbera så mycket jag kan och göra så mycket som möjligt. Maximal input och output. Sen när jag är ”mogen”, då flyttar jag hem till Sverige för att starta upp något eget.

Vad har du för roliga projekt på gång den närmaste tiden?
– Jag och min vapendragare Samuel Åkesson har precis återvänt från Miami efter att ha fyllt staden med 460 miljoner liter skum. Vi har spelat in en reklamfilm för Sony så det blir nog en del jobb med den framöver.

Hur känns det att vara nominerad?

– Det känns jättekul!

På vilken plasts skulle du placera dig själv på listan?
– Jag vet inte, jag hoppas att jag vinner. Då skulle vinstpengarna gå direkt till Trelleborg/Sassnitz.

Se alla nominerade och nominera din kandidat

Linus Fremin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.