Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Vi har inte betalat Anna ett öre"

Publicerad: 14 juli 2010, 07:24

I onsdags avgick Littorin. Dagen efter slog sig Aftonbladet på bröstet och menade att avhoppet berodde på att de konfronterat ministern med känsliga frågor. Men man vägrade uppge vad man frågat, fram till i helgen då man gjorde en plötslig kovändning i frågan.


Ämnen i artikeln:

Lena MellinAftonbladet

Dagen efter Sven Otto Littorins avhopp skrev Aftonbladet att skälet till avhoppet berodde på att han 16 timmar innan hade fått frågor av känslig karaktär. Tidningen vägrade dock uppge vad frågorna handlade om.

”En berättigad fråga
är varför Aftonbladet inte nu publicerar de nya uppgifterna om Sven Otto Littorin. Skälet är enkelt. Sedan i går morse är han inte längre en offentlig person. Han valde att hoppa av – i stället för att bli intervjuad.” skrev Lena Mellin i en krönika i tidningen i torsdags.

Trots uttalandet har tidningen pumpat ut artiklar kring Littorin. Lena Mellin uppger att man valde att trycka uppgifterna om sexköpet bland annat på grund av att det hade börjat frodas rykten, samt att man hade väntat i över 3,5 dygn på en kommentar från Littorin.

Har ”Anna” fått betalt?

– Nej, vi har inte betalat Anna ett öre.

– Vi har inte heller tagit politiska hänsyn. Som framgått flera gånger i   tidningen kontaktade Anna oss på grund av rättegången mot den förre polischefen Göran Lindberg. Hon ville berätta att fler än han av samhällets betrodda köpte sex. Det har styrt publiceringen.

Det är alltså kvinnans frustration som styrt vår publicering, inte antalet dagar som återstår till valet.

Lena Mellin säger också att tidningen inte kommer att anmäla det eventuella brottet.
– Det är preskriberat. En polisanmälan skulle bara hamna i papperskorgen.

Tero Marjamäki

Ämnen i artikeln:

Lena MellinAftonbladet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.