Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Vi har stora förhoppningar"

Publicerad: 17 februari 2009, 10:46

TV3 storsatsar i vår på tisdagarna. Nya serien The Mentalist ska ge House i TV4 och Desperate Housewives i Kanal 5 en match.


Ämnen i artikeln:

TV3Anders KnaveTV4Kanal 5

Simon Baker som Patrick Jane i The Mentalist. Foto: Warner Bros. International Television

– Vi har stora förhoppningar på The Mentalist. Det är den stora vinnaren i USA, säger TV3:s programdirektör Anders Knave.

TV3 har stuvat om i tablån på tisdagar nu i vår. Tidigare gick det en svensk produktion mellan åtta och nio. Bland annat har SOS Familj och Grannfejden legat på den här tiden. Klockan nio har det sedan varit dags för långfilm.

Men nu kopierar TV3 tablån från CBS i USA. Det innebär att Navy CIS flyttas från söndagarna till klockan åtta på tisdagarna.
– Det är en serie som gått bra utan att ha gjort så mycket väsen av sig. Förra veckan visade vi ett dubbelavsnitt och det gick mycket bra.

Vad ska The Mentalist få för tittarsiffror för att du ska vara nöjd?
– Jag visste att den frågan skulle komma, men jag tänker inte ge någon siffra. Det är ett getingbo med House i TV4 och snart även Desperate Housewives i Kanal 5.
– Vi kanske inte rår på dem från start, men tror att vi kan ge dem en tuff match på sikt.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

TV3Anders KnaveTV4Kanal 5

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.