Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Vi kallar oss-kampanjen stoppas

Publicerad: 7 oktober 2011, 11:13

Bemanningsföretagens kampanj ”Vi kallar oss” har orsakat starka reaktioner på nätet. Nu dras kampanjen tillbaka – flera månader tidigare än planerat.


Skärmdump från kampanjsajten.

”Vi kallar oss”-kampanjen har diskuterats flitigt den senaste tiden och kritiken har varit allt annat än mild. Resume.se skrev i förra veckan om den motkampanj som startats och som blev betydligt mer omtyckt än originalet.

Nu väljer Bemmaningsföretagen att stoppa kampanjen. Hatet, hoten och de fula orden blev för mycket, rapporterar Dagens Arbete.
- Det är för att ingen anställd ska behöva utstå de här kränkande orden som används, säger Henrik Bäckström, förbundsdirektör för Bemanningsföretagen, till tidningen.

Han fortsätter:
– Vi känner att det är väldigt främmande att det har använts ord som hora, neger och rövknullad för att beskriva jobbet. Det blir extra känsligt i vår bransch där många är kvinnor och invandrare.

Christian Ström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.