Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Vi står aldrig stilla"

Publicerad: 7 mars 2019, 09:34

Doberman tar vinsten i Årets byrå som ett kvitto på att man är något riktigt bra på spåren, säger Olof Ålenius, vice vd och affärsutvecklingschef.


Ämnen i artikeln:

Årets ByråRegi

Den 21:a februari korades de byråer i Sverige som har mest nöjda kunder i Regi och Resumés tävling Årets byrå. Resumé gör en enkät med samtliga vinnande byråer för att ta reda på vad som ligger bakom topplaceringarna.

Doberman tog hem vinsten i kategorin "Digital 50+ MKR".

Vad betyder den här vinsten för er som byrå?
– Den betyder otroligt mycket för oss eftersom det är kunderna som har fått säga sitt. Just i år känns det extra bra med tanke på att vi under förra året genomförde lite flera förändringar än vanligt på byrån. Vi har omorganiserat, anställt ganska många nya talanger, och flera på byrån har fått växa in i lite nya roller. Samtidigt har vi fått utökat förtroende som innovationspartner till flera superspännande kunder, och utvecklat vår erbjudande ytterligare inom framförallt industridesign, tech och strategi. Så vi tar ödmjukt förstaplaceringen som ett kvitto på att vi är något riktigt bra på spåren, säger
Olof Ålenius, vice vd och affärsutvecklingschef på Doberman.

Vad är det ni har lyckats med?
– Den i särklass viktigaste anledningen är människorna på Doberman. Alla i teamet är fantastiska, engagerade och talangfulla personer som brinner för vad de gör. En kund sade förra året att ”sanningen får man höra från barn, dårar - och Doberman”.  Så det här priset är till 100 procent en lagseger som delas lika mycket av alla på byrån.

– För det andra står vi aldrig stilla. Att vi firade 20 år som byrå förra året med att knappt snegla på historien, utan fokuserade på de kommande 20 åren tycker jag säger det mesta. För vi tar verkligen ingenting för givet och vi vägrar att fastna i gamla hjulspår. Att vi ständigt orkar ifrågasätta vad och hur vi gör saker, och löpande prototypar lösningar på hur vi kan bli bättre tillsammans med våra kunder tror jag gör att vi känns relevanta, engagerade och på tå.

Hur har ni firat?
– Vi firade ganska duktigt redan direkt efter vinsten, och diplomet har fått en hedersplats på vårt Stockholmskontor. Men framförallt firar vi genom att ödmjukt tacka våra fantastiska kunder. Nu vill vi ju visa att vi förtjänar alla fina omdömen, och att vi kan överträffa kundernas förväntningar i år igen.

På andra och tredje plats i kategorin kom KAN och Maverick by Sigma.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@resume.se

Ämnen i artikeln:

Årets ByråRegi

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.