Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Vi träffar Sunit flera gånger per månad"

Publicerad: 13 januari 2010, 14:53

Uppgifter från ICA ger Skattverket vatten på kvarn efter att Kings vd Sunit Mehrotra och dess cd Frank Hollingworth upptaxerats med 5,5 respektive 4,6 miljoner kronor: – Vi träffar Sunit flera gånger per månad, säger Magnus Wikner, marknadschef på ICA Sverige.


Ämnen i artikeln:

Magnus WiknerSunit MehrotraIca

Magnus Wikner, marknadschef på ICA.

De båda herrarna har fram till och med måndag den 18 januari på sig att betala. Som tidigare har framkommit har Frank Hollingworth meddelat man tänker betala i tid, men sedan överklaga ärendet.
Vad Skatteverket har slagit ned på är att såväl Sunit Mehrotra som Frank Hollingworth anser sig ha flyttat utomlands och därmed inte ska behöva betala skatt i Sverige. Något som Skatteverket alltså inte håller med om.

Enligt källor till Resumé jobbar Sunit Mehrotra extremt tight tillsammans med ICA:s marknadsdirektör och vice vd, Ingrid Jonasson Blank. ICA:s marknadschef för Sverige, Magnus Wikner, uppger att man träffar Kings projektledare Mattias Bohlin flera gånger per vecka. Han uppger också att samarbetet innebär regelbundna möten med Kings vd, Sunit Mehrotra:
– Sunit är med så ofta som det behövs. Vi träffar Sunit flera gånger per månad, säger Magnus Wikner, marknadschef på ICA Sverige.

Efter att Resume.se förklarat vad det hela handlar om, det vill säga upptaxeringen, vill han genast ändra sin version.
– Jag har aldrig sagt att vi träffar Sunit flera gånger per månad, säger Magnus Wikner.

Det var redan 2001 som King inledde sitt nära samarbete med ICA. Samma år startade också reklamfilmerna med ICA-Stig.

Sunit har hävdat att han till stora delar av året bor i Storbritannien. Hur skulle det ha fungerat med ett sådant samarbete om så är fallet?
– Det får du ta med Sunit. Jag tänker heller inte kommentera var Sunit är skriven eller var han bor. Vad jag har sagt är att Sunit är med på de möten där han anser att det är relevant att vara med, säger Magnus Wikner.

Så du menar att om han exempelvis bor i Storbritannien halva året så skulle ett sådant samarbete fungera?
– Absolut. I den dagliga dialogen har vi massor av kontakter med olika personer på King, säger Magnus Wikner.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.