onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Victoria & Daniel" i krock

Publicerad: 25 mars 2010, 15:34

Kungakrocken: LRF Media ger ut ”Victoria & Daniel” i slutet av maj. Den har samma namn som TT Spektras tidning. – Vi förväntar oss att TT Spektra inte ger ut en tidning med den titeln som vi registrerat, säger Åsa Holmström, vd på LRF Media.

Ämnen i artikeln:

LRF MediaBröllopet

MH

Magnus Helander


TT Spektras tidning som presenterats tidigare i år har samma namn som LRF Medias kungatidning.

Titelkollisionen är ett faktum.

Med drygt 850 000 exemplar gör TT Spektra Sveriges största bröllopstidning – det är en oneshot med titeln ”Victoria & Daniel” som kommer ut med landsorstidningar över hela landet inför bröllopet.

Nu gör även LRF Media en tidning med titeln ”Victoria & Daniel” inför bröllopet. En ansökan från LRF om utgivningsbevis som periodisk tidskrift inkom till PRV den 8 mars och godkändes den 15 mars.

TT Spektra, som inte har registrerat titeln eftersom den går som bilaga i lokaltidningarna, har varit medvetna om LRF Medias satsning en tid och konsulterat juridisk expertis, enligt vad Resume.se erfar.

TT Spektras vd och chefredaktör Göran Westin:

– Vi har funderat på om det finns föreligger någon förväxlingsrisk, men vi tycker inte det. Vår tidning går ju med lokaltidningarna som en bilaga (32 lokaltidningar). Det unika är inte namnet utan vårt koncept. Hade tidningarna stått bredvid varandra i hyllan i tidningskiosken hade det varit en helt annan sak.

Resume.se har sökt LRF Medias vd Åsa Holmström under dagen och senare på eftermiddagen lämner hon följande kommentar.

– Vi förväntar oss att TT Spektra inte ger ut en tidning med titeln som vi registrerat. Typsnittet med &-tecknet är till och med likadant. Vi har registrerat titeln och då kan inte de ha samma namn, säger hon.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev