Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Victorias barnvagn blir brittisk

Publicerad: 10 maj 2013, 07:25

Victoria och Daniel kör nu mer brittiskt

Foto: Prins Carl Philip

Ett av de mest klassiska svenska varumärkena, Brio, har tagits över av ett brittiskt företag.


Ämnen i artikeln:

Brio

Det är Brios enhet som tillverkar barnvagnar, bilbarnstolar och barnmöbler, Brio Care, som sålts till det brittiska företaget Britax, meddelar Sydsvenskan i dag.

Barnvagnstillverkningen startades i Osby på 30-talet och Brio har länge varit kunglig hovleverantör till det svenska hovet.

Men prinsessan Estelle blir troligen den sista kungliga bebisen som får åka i en svensk Brio-vagn. Nästa telning får antingen åka i en brittisk vagn, eller, om kungafamiljen nu propsar på att köra svenskt, en Emmaljunga.

Men det tycks inte vara någon risk att varumärket försvinner.

– Varumärket ska finnas kvar. Vi är positiva till att ge Britax licens, säger Heikki Takanen, styreleseordförande i Brio Holding till Sydsvenskan. Vi gör barnvagnarna till en del av en mycket större koncern med bredare produktplattform. Vi får inom Brio mer kraft att lägga på spel och leksaker. På så sätt är det här ett offensivt beslut för oss.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Brio

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.