Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Vinsten faller för Intellecta

Publicerad: 11 maj 2009, 13:05

Kommunikationskoncernen Intellecta har klarat nedgången hyfsat hittills. Men omsättningen, bortsett från förvärv, sjunker och lönsamheten har rasat.


Ämnen i artikeln:

Intellecta

Rickard Olsson, vd Intellecta. Foto: Intellecta

Vid en första anblick ser Intellectas rapport från första kvaratlet riktigt stark ut. Omsättningen har ökat med över 40 procent till 184 miljoner. Men tillväxten har skett genom att köpa bolag. Tittar man på jämförbara enheter har omsättningen faktiskt backat med 2 miljoner till 128,7 miljoner kronor.

Vd Rickard Olsson konstaterar att konsultverksamheten har klarat sig hyfsat. Men prisspressen har ökat. Tryckdelen är däremot mer konjunkturkänslig.

Ser man på vinsterna så har marginalerna krympt. Trots en omsättningsökning på över 40 procent minskar vinsten från drygt 18 miljoner till 15. Minstmarginalen sjunker från 13 till 8 procent, det vill säga en kraftigt försämrad lönsamhet.

Vd Richard Olson ser en liten ljusning i konjunkturen.
”Den ekonomiska situationen är fortfarande svår men jag tycker att det pekar nedåt med en lägre hastighet”, skriver han i rapporten.

Han skriver vidare att lågkonjunkturen skapar möjligheter. Det är något som koncernen tagit fasta på. Just nu pågår en reklamkampanj för koncernen.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

Intellecta

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.