onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Vinterkriget: TV4 jagar SVT:s Jonas Karlsson

Publicerad: 23 april 2010, 07:43

Vinterkriget mellan SVT och TV4 är ett faktum. TV4 kapar åt sig alpina VM nästa år – och nu kan Resume.se avslöja att kanalen jagar SVT-sportens krönikör Jonas Karlsson. – Vi har tagit vissa kontakter med några namn, säger TV4-sportens chef Hans Pekkari till Resume.se.

Ämnen i artikeln:

SVTHans PekkariTV4Jonas Karlsson

MH

Magnus Helander


SVT-sportens krönikör Jonas Karlsson uppvaktas av TV4. Foto: SVT.

I går kom nyheten att SVT säkrat vintersporträttigheter till tittarsuccén Vinterstudion fem år till.

I dag svarar TV4 med att meddela att kanalen klampar in på SVT:s territorium genom att köpa de exklusiva rättigheterna för alpina VM i Garmisch-Partenkirchen i februari nästa år.

Det är första gången TV4 sänder ett alpint VM. Kanalen har under en längre tid varit ute efter vintersporträttigheter – särskilt viktigt att fylla tablån med vinteridrott blir det nu när kanalen tappar La Liga till systerkanalen Canal Plus.

– Vi gör ytterligare en inbrytning på traditionellt SVT-område. Det känns jättebra. Vi har nu en hel del vintersport i TV4-gruppens kanaler och det kommer att gå både i TV4 och TV4 Sport, säger Hans Pekkari.

TV4 har även de alpina världscuptävlingarna i Österrike och längdvärldscupen i Finland. Dessutom har man tillsammans med SVT säkrat världscupen och VM i skidskytte till och med 2014, och till samtliga alpina VM och längdskid-VM till och med 2013.

Enligt vad Resume.se erfar är TV4 på jakt efter SVT-profiler för sina vintersportsändningar, och kanalen för samtal med SVT-sportens krönikör Jonas Karlsson.

Hans Pekkari vill inte ämna några namn men säger att TV4 sedan en tid tillbaka har kontakter med potentiella förstärkningar.

– Vi har många kompetenta medarbetare men ser över om vi ska rekrytera externt, säger Pekkari.

Jonas Karlsson:

– Om jag erbjuds jobb från något håll som verkar intressant så vore det dumt att inte lyssna sig för. Visserligen trivs jag mycket bra på SVT, men jag har inte något principiellt emot att jobba någon annanstans.

– Framtiden får väl utvisa om din källa har rätt. Men det pågår fortfarande en Vinterstudiosäsong i SVT och det är den jag fokuserar på.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev