Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Visual Art prövar lyckan i Tyskland

Publicerad: 8 juli 2009, 06:44

Visual Art är redan representerade i USA och Asien. Nu prövar de lyckan även på den tyska marknaden. För en vecka sedan inleddes ett samarbete med Gap Films.


Ämnen i artikeln:

Visual Art

Bild från VA:s kontor.

Sedan två år tillbaka är produktionsbolaget representerat i USA av Arsenal och sedan ett år tillbaka av Antenna Media på den asiatiska marknaden. Nu har Visual Art har även skrivit kontrakt med Gap Films för den tyska marknaden.
Gap Films kommer att representera Visual Arts regissörer exklusivt på marknaden.

– Det här blev klart i veckan. De tror att vi kommer att passa bra på den tyska marknaden och vi tror att den tyska marknaden har många spännande uppdrag att erbjuda, säger Johan Rimér, kreativ chef och medgrundare till Visual Art.

Hur många jobb har ni gjort i USA och i Asien sedan ni inledde samarbetena där?
– I USA har vi gjort ganska mycket. Det är nog ett tiotal filmer eller fler, både stora och små projekt. I Asien har det tyvärr inte varit lika många. Marknaden har varit ganska låg där på senaste tiden, säger Rimér.

Vad hoppas ni på med Tyskland?
– Vi hoppas komma upp i ett antal filmer per år. Tyskland är en stor och jättespännande marknad.

Vad får de ut av samarbetet?
– Vi har hela konceptet. Vi gör både regi, effekter och den visuella designen. Vi har samma syn på det visuella, säger Johan Rimér.

Linda Fagerlind

Ämnen i artikeln:

Visual Art

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.