Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Vogue firar 90 år

Publicerad: 1 september 2010, 06:51

September issue är inget för franska Vogue. I oktober firar magasinet sin 90-årsdag med ett 622 sidor tjockt numer varav 380 sidor är annonser. Och åtminstone den franska editionen av franska Vogue lär bli ett samlarobjekt.


Porträttet av Romy Schneider.

Födelsedagsnumret blir knappt bärbart men det slår ändå inte rekord. Amerikanska Vogue räknade in 840 sidor, 727 sidor var annons, i september 2007.

Men det franska oktobernumrets 380 annonssidor är ändå mer än en fördubbling jämfört med oktober 2009. Av annonssidorna är 104 hyllningar av all världens designers.

Redaktionellt vill chefredaktören Carine Roitfeld lyfta fram djärvheten och tidlösheten i journalistiken. Bland annat ska man återpublicera ett porträtt av filmstjärnan Romy Schneider ord för ord och med samma bilder fotade av Helmut Newton.

I en fördjupning ska magasinets återkommande fotografer, som David Sims, Terry Richardson, Steven Klein och Hedi Slimane, presentera nya bidrag.

Roitfeld lovar att det blir ett vågat nummer.

– Vi kunde inte gjort ett ljummet nummer, säger hon till WWD Media.

De franska Vogueläsarna får en extrapresent med en portfolio med modebilder från nio decennier tryckta på papper färdigt att rama in.

Tidningen får en upplaga på 280 000 exemplar och ett pris på 5,90 euro.

Det franska födelsedagsnumret är ute i butikerna den 20 september.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.