Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Voi släpper pridecyklar – donerar intäkterna till HBTQ-organisationer

Publicerad: 31 juli 2019, 13:18

Under Prideveckan placerar Voi ut hundratals elsparkcyklar i regnbågens färger. Alla intäkter från de mångfärgade fordonen går direkt till RFSL och Regnbågsfonden.


De senaste veckorna har städer runtom i landet firat Pride och i dagarna har arrangemanget för 22:a gången i ordningen nått Stockholm. Eventet, som Komms nya ordförande Helena Westin en gång i tiden var med och grundade, pågår under hela veckan och avslutas med lördagens Prideparad.

Som vanligt är det många varumärken som genomför en rad marknadsaktiviteter under veckan, något du senare i veckan kommer kunna läsa mer om på Resumé. Ett av varumärkena som vill visa sitt stöd, och samtidigt synas, är hajpade elcykelföretaget Voi. Under Prideveckan kommer man att pryda hundratals av sina cyklar med regnbågens färger. Dessutom skänker man intäkterna från regnbågscyklarna till hbtq-organisationerna RFSL och Regnbågsfonden. Sedan tidigare har man även samarbetat med Pridefestivaler i Köpenhamn, Berlin och Hamburg.

LÄS MER: Så blev Voi ett samtidsfenomen – marknadschefen om bolagets framtidsstrategi

– VOI delar Stockholm Prides värdegrund, för oss är det väldigt viktigt att alla ska ha samma rättigheter och möjlighet till att älska den man vill. Voi är för alla, säger Caroline Hjelm, CMO på VOI i ett pressmeddelande.

Utöver donationerna från sparkcyklarna kommer Vois medarbetare tillsammans med ett gäng från Klarna att delta i Prideparaden. Medarbetarna kommer då att bäras fram av sina regnbågsfärgade sparkcyklar.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.