Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Volkswagen världsbäst

Publicerad: 29 oktober 2009, 10:44

DDB:s tre filmer där de testar glädjens förändringskraft har på kort tid nått en rekordpublik.
Filmen ”Pianotrappan” toppar nu The Viral Video Chart och är världens mest omtalade i sociala medier.


Ämnen i artikeln:

DDBVolkswagen

Rolighetsteorin är en annorlunda kampanj från Volkswagens reklambyrå DDB. Den visar i tre filmer på Youtube hur man med glädje kan förändra ett beteende.

Och filmerna har verkligen gått hem. De är den mest spridda kampanjen  i sociala medier – någonsin. Det intygar Scott Button som ligger bakom The Viral Video Chart i en presskommentar.
– Att filmen toppar listan betyder att det är världens mest virala film genom tiderna. Det innebär att det är den video som oftast skickats vidare och diskuterats mest bland bloggare och på Twitter. Rolighetsteorin är helt enkelt den film den snackas mest om i hela världen!

Men det är inte bara sociala medier som har visat intresse för kampanjen.
– Vi kunde aldrig drömma om det här jätteintresset. Vi får ständigt frågor från utländska medier. Både CNN och Business Week har rapporterat om kampanjen.

Hur påverkar den annars er?
– Vi får mycket kommentarer. Man märker att det är mycket snack om kampanjen.

Påverkar den även försäljningen?
– Det är för tidigt att säga, men vi ser att vi stärkt vår miljöprofil. Kampanjen är ju för vårt miljöbilsprogram blue motion.

Hur fortsätter kampanjen?
–Det är ju en tävling kopplad till kampanjen där en jury ska utse Rolighetsstipendiet till de inskickade bidragen. Sedan kommer vi att dra nytta av kampanjen även i vår traditionella annonsering.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

DDBVolkswagen

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.