Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Volontaire startar gratiskurs för arbetslösa kreatörer

Publicerad: 23 augusti 2011, 08:29

100 kreatörer med vitt skilda erfarenheter, indelade i 25 team. Med uppgift att lösa fem pro bono-uppdrag. Det är upplägget i Volontaires 10-dagars sommarkurs för kreatörer.


Nystartade Volontaire tar ännu ett grepp för att locka unga lovande kreatörer till byrån och samtidigt få dem att testa sina vingar.

För ett par månader sedan genomförde tre Berghs-praktikanter ”The Impossible Pitch”, ett försök att på egen hand pitcha in ett jobb hos Adidas.
Denna gång får 100 studenter, från så vitt skilda skolor som Handels, KTH och Beckmans, chansen att visa upp sin kreativitet under ett 10-dagar långt sommarläger, arrangerat av Volontaire.
– Den generation som utbildas just nu leder utvecklingen i branschen mer än någon annan. Volontaire 100 handlar om att uppmärksamma detta faktum, säger Carl Unger , vd för Volontaire.

Carl Unger.

Byrån har bland annat gått ut i en affischkampanj på skolorna, med uppmaning att söka.
– Ett 30-tal har redan anmält sig. Vi sätter ett stopp när vi nått 100, säger Carl Unger.

De 100 anmälda delas in i grupper om fyra, totalt 25 grupper. En tank med indelningen att är att deras olika bakgrund ska fungera som en kreativ korsbefruktning.
Volontaire kallar det till och med tvärvetenskapligt experiment.

Uppdraget består i att lösa fem olika pro bono-uppdrag inom loppet av tio dygn.
– Det intressanta blir blandningen av kunskaper och erfarenheter. En handelselev, en KTH-student, en sociologstuderande vid SU och en kommunikatör från Berghs, Beckmans eller Forsbergs kan lära varandra en hel. Deras kollektiva förmåga att lösa problem kommer att förändra världen.

Ett sätt att utnyttja det konjunkturella läget med tanke på att det måste vara stentufft för de nyutexaminerade att få jobb just nu?
– Några kommer att hamna på världens bästa byråer. Men många har givetvis svårt att få anställning direkt på grund av det ekonomiska läget. En gratis sommarkurs kan förhoppningsvis uppmuntra dem och ge ytterligare fördelar framöver, säger Carl Unger.

Vad händer med de bästa lösningarna? Kan de bli “riktiga” jobb?
– Vem vet vart det landar men förhoppningsvis får de uppmärksamhet som kan hjälpa dom till nästa steg.

Volontaire 100 Sommarkurs

View more Microsoft Word documents from Volontaire.

Peter Willebrand

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.