söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Volt vinner Svenska kyrkans upphandling

Publicerad: 15 juni 2023, 07:30

Foto: Press

Svenska kyrkan och dess biståndsorganisation väljer Volt som byråpartner efter vårens upphandling.

Ämnen i artikeln:

Svenska KyrkanOffentliga upphandlingar

Alicia Price

alicia.price@resume.se


Svenska kyrkan och biståndsorganisationen Act Svenska kyrkan gick i början av 2023 ut i en gemensam upphandling. De ville ha en byrå med strategisk kompetens och produktionskapacitet, med fokus på att nå ut till nya målgrupper.

– När det kommer till att nå unga människor handlar det om att visa bredden av Svenska kyrkans verksamhet och då finnas där människorna är. Och där kan byråer komma med kreativa nya lösningar, sa Pia Dahlén, kommunikationschef Svenska kyrkan, i januari.

Nu står det klart att Volt går vinnande ur upphandlingen. Den sträcker sig i tre år, med chans för förlängning ett år i taget i upp till fem år totalt. Värdet ligger på sex till åtta miljoner.

– Det känns väldigt bra att efter en gedigen upphandling och utvärdering nu kunna inleda ett samarbete med Volt. Vi upplever att Volt besitter precis den erfarenhet och kompetens Svenska kyrkan nu behöver i vårt viktiga kommunikationsarbete, säger Pia Dahlén.

Tinde Carlbrand, enhetschef för insamling och engagemang på Act Svenska kyrkan, menar att Volt kommer kunna hjälpa till att öka medvetenheten om deras internationella arbete.

För Volts del blir det övergripande målet att hjälpa Svenska kyrkan och Act Svenska kyrkan att komma åt målgrupper som annars är svåra att nå.

– Vi är otroligt glada för förtroendet och ser fram emot att jobba tillsammans med Svenska kyrkan och Act Svenska kyrkan för att visa vad organisationerna är och gör. Kyrkan har en viktig roll att spela genom hela livet, och vi tycker såklart att utmaningen att jobba med den yngre målgruppen ska bli roligt att bita tag i, säger Sofia Austern Björkman, vd för Volt.

Svenska kyrkan har drygt 5,6 miljoner medlemmar och är Sveriges största trossamfund. Act Svenska kyrkan är deras internationella bistånds- och utvecklingsverksamhet, som tillsammans med andra kyrkor arbetar långsiktigt mot fattigdom, förtryck och hjälper till vid katastrofer.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev