Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Webbyrån Petra öppnar i Finland

Publicerad: 14 januari 2019, 12:44

Webbyrån Petra från Helsingborg etablerar sig i Finland. Artificiell intelligens, AI, ska byrån göra det enklare för finska företag att skapa riktad kommunikation mot olika måkgrupper, rapporterar 8till5.


Petra har redan i dagsläget cirka tio miljoner i intäkter från kunder i Finland, tillsammans med systerbolagen reklambyrån Pyramid och varumärkesbyrån Graal. Både SBAB och Stora Enso, som är två av byråns större kunder har verksamheter i det östra grannlandet vilket har drivit satsningen. Kontoret i Finland blir i första hand ett säljkontor och kommer att ledas av Kimmo Kanerva, tidigare digitaliseringschef på bland annat SSAB.

– Strategin för det närmaste året är att Kimmo är vår sälj- och konsultrepresentant på den finska marknaden, medan vi producerar saker i Helsingborg. Sen får vi se lite vilken typ av konsultuppdrag vi får och vad de genererar, men det har inte funnits några problem med varken SSAB eller Stora Enso att sitta i Helsingborg och utveckla, så tanken är inte att starta ett produktionskontor i Finland, säger Ulf Vanselius till 8till5.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.