Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Welander tar tillbaka uppsägning

Publicerad: 16 oktober 2008, 14:24

Igår sade stjärnreportern Peter Wellander upp sig från Sveriges Radio. Idag tar han tillbaka uppsägningen. – Jag har idag meddelat Lasse Andersson att jag vill annullera den, skriver han i ett mejl.


Peter Welander. Foto: Johan Ljungström/SR

Ekochefen Staffan Sillén mejlade idag de anställda på SR och meddelade att Peter Welander sagt upp sig igår.

Men nu kontrar Peter Welander i ett mejl som gått till Ekots anställda. Realtid.se har fått tag i mejlet. Där står bland annat:

I går blev jag provocerad att skriva under en uppsägning med omedelbar verkan. Jag har idag meddelat Lasse Andersson att jag vill annullera den. Det är uppenbart att den tolkas som att jag erkänner ”alla mina illgärningar”. Så hellre sparkad än smyga iväg med svansen mellan benen. Bland annat hänvisar Lasse Andersson till att jag brutit mot Ekots internpolicy som har funnits på interwebben sen 2007. Jag har inte haft tillgång till denna eftersom jag varit tjänstledig på heltid, ingen har meddelat mig på annat sätt att jag ska ta del av dessa nya regler.

Jag är oerhört ledsen för det som hänt och jag är ledsen för alla rubriker som också stänker på alla er duktiga kolleger och vänner.

Jag inser att det inte finns någon väg tillbaka för mig inom SR, allt har ett slut. I mitt fall efter dryga 30 år. Men jag är inte den ärkeskurk somliga vill göra gällande. Jag vill alltså inte ha tillbaka mitt jobb, utan min heder. Förra helgens klappjakt önskar jag inte ens att mina fiender ska behöva uppleva.

Tänk gärna på det nästa gång du kastar dig på telefonen efter att ha läst nån slaskig rubrik på Resumé
.”

Enligt Staffan Sillén är Peter Welander fortfarande uppsagd.
– Som jag ser det sa han upp sig igår.

Vad säger du om att han nu vill annullera uppsägningen?
– Det har jag inga kommentarer till.

I mejlet ger Peter Welander sin syn på de uppdrag han haft för sin fru Bi Puranens bolag. Han skriver att han fått betalt av bolaget både för uppdrag som redaktör och som byggherre. Han skriver vidare att detta har varit känt av radioledningen.

När det gäller uppdraget för Försvarsmakten erkänner Welander att han hjälpt till med teknisk assistans vid intervjuer. Han har också jobbat med ett par filmer, men inte som reporter. Han skriver också att han inte varit inblandad i den rikskända filmen där ÖB hugger ved.

Han säger vidare att det var han som tipsade Staffan Dopping om jobbet som informationschef vid försvaret. Något som Expressen rapporterat om idag.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.