Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag14.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Westander över 45 miljoner i byråintäkt

Publicerad: 8 Januari 2019, 09:54

Pr-byrån Westanders byråintäkt under 2018 blev 46,8 miljoner kronor, en ökning med 6,4 miljoner eller 16 procent jämfört med 2017 och nytt rekord.


Byråintäkten per anställd ökade till 1,5 miljoner kronor och Westanders byråintäkt har de senaste åren ökat med 9 procent i årsgenomsnitt, från 26 miljoner kronor 2011 till 47 miljoner 2018.*

– Utvecklingen för vår tillväxt speglar hela pr-marknaden. Vi står på toppen av högkonjunkturen och alltfler företag väljer att kommunciera. I vårt fall är det främst företagskunder som står för ökningen, hela 90 procent, säger Westanders vd Patrik Westander till Resumé.

Företag svarade under förra året för 66 procent av Westanders byråintäkt, intresseorganisationer stod för 26 procent medan myndigheter för resterande 8 procent. De tio största uppdragsgivarna stod för 32 procent av byråintäkten, vilket är rekordlågt.

– Efterfrågan från offentlig sektor minskar till följd av att de kunderna sänkt sina kostnader och vi kommer aldrig att konkurrera med pris. Vid sidan av ett ökat intresse från företagen ser vi också att de långsiktiga samarbeten ökar, säger Patrik Westander.

Är det någon specifik del av ert erbjudande som efterfrågas i en högre utsträckning?
– Hållbarhet och kommunikativt ledarskap är två relativt nya områden där vi ser ett stort intresse.

* = Westanders resultat för 2018 publiceras den 18 januari.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.