Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Westander tappade var tredje konsult på ett år

Publicerad: 5 juli 2013, 07:22

Foto: Andreas Elgstrand

Sedan Almedalen i fjol har nästan var tredje konsult lämnat Westander. Men vd Patrik Westander oroas inte över personalomsättningen. – 20 procent per år är vad vi har legat på i genomsnitt sedan 2008, säger han.


Ämnen i artikeln:

WestanderAlmedalen 2013

Av Westanders 27 anställda i juli 2012 har 8 lämnat byrån. Det betyder en personalomsättning på 30 procent under de senaste 12 månaderna. Patrik Westander, som bland annat har propagerat för höjda löner och kollektivavtal i branschen, väljer att inte oroas. I stället för att räkna personalomsättningen på 12 månader rullande, räknar han per kalenderår.

– Vi har en personalomsättning hittills i år på 24 procent. Jag är väldigt stolt över att vi har en så låg personalomsättning under åren trots att vi har branschens mest kompetenta och engagerade konsulter, säger han.

Under 2012 breddade byrån sin ägarkrets med sex minoritetsägare som är anställda. Enligt uppgifter till Resumé kan vissa av avhoppen under de senaste åren härledas till att Westander betalar låga löner. Patrik Westander vill inte kommentera enskilda fall, men betraktar inte byråns lönenivå som för låg givet situationen i branschen.

– Vi har ett lönemål att vara topp 3 bland de stora pr-byråerna i lönekostnader per anställd inklusive pensionskostnader. Det lyckades vi med 2011 för första gången. Men vi understryker att lönepolicyn är individuell. Vi erbjuder personer mycket god löneutveckling eller obefintlig löneutveckling beroende på de anställdas bidrag till lönsamheten, säger han.

I dag har Westander 28 anställda och omsatte närmare 29 miljoner kronor i fjol, med ett rörelseresultat på drygt 3 miljoner.

De har lämnat
De har lämnat sedan juli 2012:
Fredrika Fredmark (nu frilans)
Jenny Hermelin (nu frilans)
Johannes Mosskin (nu Läkare i världen)
Maria Hazard (nu på JMW)
Markus Förberg (nu på JMW)
Pontus Björkman (nu på KRO /KIF)
Sandro Wennberg (nu på Reformklubben)
Sofi Klang (nytt jobb okänt)

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

WestanderAlmedalen 2013

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.