Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Wireds video ifrågasätts

Publicerad: 19 februari 2010, 07:35

Wired och Interview visar nu upp hur de ser ut i en Ipad.
Men Wireds presentation ifrågasätts.


Ämnen i artikeln:

Wired

Apples läsplatta Ipad, som släpps i slutet av mars, påstås vara framtiden för magasinsförlagen.

Till skillnad mot tidigare läsplattor fungerar färg på Ipad och interaktiviteten är större.

Förlagen har troligtvis legat i startgroparna inför Ipadlanseringen eftersom flera tidningar, till exempel Sports Illustrated och GQ, hävdar att de ska komma med Ipad-editioner i år.

Andy Warhols Interview firar sin 40-årsdag i New York nästa vecka och gör det bland annat med att visa upp tidningen i en Ipadversion. Redan nu finns video på hur det ska se ut. Och det är en ganska statisk översättning från papperstidningen.

Condé Nasts teknikkulturmagasin Wired tycks ha nått betydligt längre. Filmen här nedan, som är en promotionfilm från Wired, beskriver hur tidningen ska fungera på Ipad och visar hur text, video och illustrationer löper in i både redaktionellt och reklam. Om Ipad kan fungera på det här sättet finns det en framtid för magasinsindustrin och ett helt nytt media.

Men det finns kommentatorer som menar att filmen är fejk eftersom Wired använder videoprogramvaran flash i presentationen och Ipad fungerar inte med flash. Så här bra kan inte ett magasin vara på Ipad. Åtminstone inte i dag. Apples vd Steve Jobs är också, enligt Macworld, ute på ett korståg mot just Flash.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Wired

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.