Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Woody Allen stämmer American Apparel

Publicerad: 16 april 2009, 07:19

Woody Allen stämmer American Apparel för att klädföretaget använt en bild på honom i en reklamkampanj och därmed försämrat hans rykte. American Apparel hävdar att Woody Allens rykte inte kan bli sämre efter att han gifte sig med sin styvdotter.


Ämnen i artikeln:

Woody AllenAmerican Apparel

Kampanjen som får Woody Allen att stämma American Apparel

Woody Allen kräver American Apparel på 10 miljoner dollar i skadestånd för att företaget använt en bild på honom i en reklamkampanj utan tillstånd. Bilden är hämtad från filmen Annie Hall från 1977 där Allen är utklädd till en ortodox jude.

American Apparel har gjort sig känt för sin reklam med undertoner av tonårssex. I stämningen beskriver Woody Allen American Apparel som snuskigt och barnsligt.

Hans advokater säger att Woody Allen är en av de stora amerikanska filmskaparna och att använda hans bild ger en falsk bild av att han uppskattar American Apparels billiga produkter och därmed skadar hans rykte.

Nu har American Apparels advokater gått till motattack. De hävdar att Allen förstörde sitt rykte redan när han på 1990-talet inledde ett kärleksförhållande med den då 22-åriga Soon-Yi Previn, adoptivdotter till Mia Farrow som Allen då hade en relation med. Därför kräver företaget fram alla handlingar om indragna reklamkampanjer i samband med att Allens relation med styvdotter blev känd.

– Woody Allen förväntar sig 10 miljoner dollar för användandet av en bild på stortavlor som var uppe i mindre än en vecka. Jag tror att han överskattar värdet av sin bild. Vårt antagande är att efter de diverse sexskandaler som Woody Allen varit associerad med är amerikanska företags intresse att få hans uppskattning inte på den nivå som han själv tror, säger American Apparels advokat Stuart Slotnick till Guardian.

Rättegångsförhandlingen inleds i New York 18 maj.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Woody AllenAmerican Apparel

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.